Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, a făcut din nou, joi, un apel public către conducerea Consiliului Judeţean Bihor să accepte implicarea Primăriei Oradea în atragerea de operatori şi curse pe Aeroportul Oradea, asta "dacă nu au alte interese".

De data aceasta, Birta a postat şi câteva fotografii făcute în parcarea Aeroportului din Debreţin, în care pot fi văzute mai multe maşini cu numere de Bihor.

"Aşa arată parcarea aeroportului din Debrecen, plină de maşini înmatriculate în România şi în special în Bihor. Între timp parcarea aeroportului din Oradea este goală, dar nu pentru că bihorenii "nu îşi permit să călătorească cu avionul" (n.r. - aşa cum au încercat să susţină reprezentanţii CJ Bihor), ci pentru că zboară de pe aeroportul din Debrecen", a scris Birta pe pagina sa de Facebook.

Tot el a făcut din nou un apel către CJ Bihor să accepte ajutorul Primăriei pentru aducerea de operatori şi curse pe Aeroportul Internaţional Oradea.

"Ar fi cazul, stimaţi conducători ai Consiliului Judeţean Bihor, să acceptaţi implicarea Primăriei Oradea în managementul aeroportului din Oradea, pentru a găsi împreună şi cât mai urgent cele mai bune soluţii în dezvoltarea lui, asta dacă nu aveţi alte interese", a transmis Birta.

Imediat, postarea viceprimarului a stârnit reacţii. Mulţi orădeni au scris că, într-adevăr, locuitorii oraşului merg la Debreţin pentru curse cu avionul şi critică, la rândul lor, conducerea CJ pentru lipsa de implicare.

"Din imagine lipseşte microbuzul care transportă orădenii la aeroport. De obicei e parcat pe ultimul rând în parcarea aeroportului. Şi da, este mereu plin. Cel puţin de câte ori am zburat eu, a fost plin. ...şi am zburat de câteva ori anul ăsta", a scris Nadia Kolozsvari - Pal, fost candidat la funcţia de consilier local în Oradea.

Aeroportul Internaţional din Oradea nu are curse externe din toamna anului trecut, de când operatorul low cost Ryanair şi-a închis şi ultimele rute. 

De atunci, Tarom a anunţat şi apoi anulat rapid două rute spre Milano, respectiv spre Barcelona. 

Pe deasupra, din luna aprilie a acestui an, Blue Air şi-a suspendat cursele de Bucureşti - Oradea - Bucureşti. Aşadar, orădenii pot să zboare de acasă doar cu Tarom, care, s-au plâns călătorii, a ridicat preţurile de când nu are concurenţă.

Citeşte pe aceeaşi temă:

Anunţ ŞOC: Aeroportul Oradea nu mai are nicio cursă externă. TAROM a anulat zborurile spre Barcelona şi Milano!

Adio, Blue Air! Din aprilie, orădenii vor putea zbura spre Bucureşti doar cu Tarom

Bolojan zboară din Timişoara: "Din Oradea m-ar fi costat 1.050 lei"

Bimbo de la Aeroport ne dă lecţii: Orădenii trebuie să zboare din Oradea, chiar dacă e mai scump