Pe 5 iunie, în ziua în care a împlinit 20 de ani, un tânăr din Oradea și-a făcut curaj să-și povestească public provocările prin care trece.

Ianis Adrian Cornean nu își poate mișca deloc mâna stângă, după ce în 2020 a fost lovit de o mașină. Nu s-a dat bătut însă și acum vrea să își îndeplinească visul de a lucra în industria cinematografică. Pentru asta, are nevoie de sprijinul unor oameni care îl pot ajuta financiar.

Visul cel mare: filmul lui propriu

Pasionat de videografie, Ianis Adrian și-a mărturisit povestea chiar printr-un videoclip postat luni pe pagina de Facebook a tatălui său, Darius Cornean, la rândul său un cunoscut videograf orădean.

Într-o înregistrare de mai puțin de 4 minute, tânărul de 20 de ani spune că, deși este absolvent de economie, a mai lucrat împreună cu tatăl său la proiecte video, el fiind responsabil de editare.

„Vreau să lucrez în industria cinematografică, pentru că îmi place lumea filmului, îmi place imaginea, îmi place să editez și într-o zi visez să regizez propriul meu film”, spune Ianis Adrian.

Ambiția lui este cu atât mai impresionantă cu cât tânărul suferă de un handicap: nu își poate mișca deloc mâna stângă.

Viața dincolo de neputință

În 2020, Ianis Adrian a fost victima unui accident. Făcea o tură pe bicicletă când a fost lovit de o mașină care venea din sens opus, iar în urma impactului a fost proiectat într-o râpă. Lovitura a fost atât de puternică, încât nervii de la mâna stângă au fost pur și simplu smulși din rădăcină, iar membrul a rămas inert.

„A urmat o perioadă grea pentru mine și familia mea, cu multe operații și încercări de recuperare, dar cu rezultate mici”, mărturisește Ianis Adrian.

În 2020, a fost operat în Germania, dar medicii i-au spus că șansele de recuperare sunt mici, așa că cel mai bun lucru pe care îl poate face este să privească viața dincolo de neputința lui, după cum spune și tatăl tânărului. „Am încercat multe terapii, dar din păcate nu avem prea multe rezultate. Șansele ca mâna să devină funcțională sunt foarte, foarte mici, după cum ne-au spus specialiștii din Germania”, a declarat Darius Cornean, luni, pentru BIHOREANUL.


Ianis alături de tatăl lui, Darius 

40.000 de dolari în 4 luni

Ajutat de familie și de apropiați, Ianis Adrian a înțeles că nu trebuie să lase acest handicap să-l oprească din drumul său. Așa că a aplicat la o universitate din America, sperând să învețe acolo secretele cinematografiei.

„Vreau să învăț de la cei mai buni. M-am înscris la Liberty University din Virgina, Statele Unite ale Americii, și după mai multe teste și examene, am fost acceptat”, a mărturisit tânărul.

Vestea bună a venit cu o nouă provocare: are nevoie de 40.000 de dolari, taxa pentru primul an de studiu, Ianis Adrian fiind decis ca, odată ajuns în America, să învețe atât de bine încât să primească o bursă.

Banii trebuie să îi strângă în patru luni și de aceea, de ziua lui, și-a făcut publică povestea. Cei care pot să-l ajute financiar, au la dispoziție mai multe conturi unde pot dona bani. Taxa de 40.000 de dolari trebuie plătită peste 4 luni, așa că ambițiosul tânăr își pune speranțele în oameni.

„Șansa mea tocmai ce mi s-a arătat și nu vreau să o ratez”, a mai zis Ianis Adrian. Curajos și determinat, face tot ce ține de el ca să își îndeplinească visul.

Cei care pot și doresc să îl sprijine pot face donații în conturile lui sau, pentru donații în dolari, în cel al tatălui său.

Datele conturilor:

Banca Transilvania:

Moneda RON
Nume titular: Ianis-Adrian Cornean
IBAN: RO46BTRLRONCRT0568426201

Moneda Euro
Nume titular: Ianis-Adrian Cornean
IBAN: RO93BTRLEURCRT0568426201
SWIFT BTRLRO22

Moneda USD:
Nume Titular: Darius Cornean
IBAN: LT763250069899617326
BIC REVOLT21

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!