Mai bine de o mie de persoane, rude, prieteni, cunoştinţe sau colegi, au participat joi după amiază la înmormântarea victimelor groaznicului accident petrecut luni seară pe şoseaua de centură a Oradiei.

La Capela Orăşenească din Cimitirul Municipal, lumea a început să se strângă încă dinainte de ora 15, anunţată pentru înmormântarea Roxanei Sărătoc şi a fiului ei, iar întreg platoul din faţa capelei a fost plin de lume, între care foarte mulţi tineri. Sicriul, acoperit, a fost înconjurat de apropiaţii tinerei, la căpătâi plângând-o soţul ei, alături de părinţii şi de sora Roxanei.

Într-o atmosferă apăsătoare, de jale tăcută, inclusiv pastorii neoprotestanţi de la Biserica Baptistă Speranţa, chemaţi să ţină slujba de înmormântare, au fost afectaţi de dramă, aceştia adresându-li-se în repetate rânduri membrilor familiilor celor două victime, în special soţului femeii de 25 de ani, Cristi, să nu-şi piardă speranţa şi să găsească tăria de a fi pozitiv, cu gândul la momentul revederii, "de-a dreapta Tatălui".

Un moment emoţionant a fost când unul dintre pastori a dat citire ultimului mesaj, de "iertăciune", pentru părinţii fetei decedate. "Am cel mai tare tată şi cea mai faină mamă din tot Universul", a spus, simplu, preotul, stârnind şi mai multe lacrimi.

Cel mai sensibil moment a fost însă chiar la finalul slujbei, când un alt pastor li s-a adresat celor prezenţi. "Poate vă întrebaţi unde este Elias. Elias este acolo unde este locul lui, în braţele mamei, dar mai mult decât atât, amândoi sunt în braţele Domnului", a spus el.

Sicriul a fost aşezat, apoi, într-o maşină funerară, care i-a dus pe cei doi la mormânt. Coloana s-a întins pe sute de metri, oamenii comentând îndelung despre şocul morţii celor doi. Roxana şi Elias au dispărut sub mormane de flori, acompaniaţi de cântece religioase, în partea nouă a cimitirului, vizavi de şoseaua de centură, nu departe de zona în care s-a produs accidentul în care cei doi şi-au pierdut viaţa.

După cum se ştie, Roxana, de 25 de ani, şi Elias Sărătoc, de numai 1 an, mamă şi fiu, au decedat luni seară, după ce femeia a pierdut controlul volanului şi a intrat frontal într-un TIR cu cisternă. Cei doi n-au avut nicio şansă, maşina lor fiind efectiv zdrobită de impactul devastator.

Poliţiştii rutieri iau în calcul mai multe variante, una dintre ele fiind că tânăra era preocupată de micuţ şi nu era atentă la drum când s-a petrecut nenorocirea. Totuşi, există posibilitatea ca accidentul să se fi produs şi în urma unei defecţiuni tehnice a maşinii, dar acest fapt va fi stabilit în urma efectuării expertizei tehnice, în curs de desfăşurare. Maşina în care erau cei doi a fost făcută bucăţi, iar piese din ea au fost aruncate zeci de metri.

Mai multe despre accident, în articolul: Accident teribil pe Centură. Un copil de un an şi mama lui au murit zdrobiţi sub un TIR (FOTO / VIDEO)