Autorităţile din Muntenegru au finalizat procedura de identificare a tuturor victimelor tragicului accident petrecut duminică pe un pod din Moraca. Familiile acestora sunt anunţate de psihologi şi poliţişti români.

Dintre persoanele decedate, 9 sunt din Bucureşti, 5 din judeţul Argeş, două din Timiş şi câte una din Ilfov şi Cluj.

"Am fost informat că acum s-a încheiat de către autorităţile din Muntenegru identificarea persoanelor decedate, deci putem să trecem la procedurile legale privind anunţarea familiilor. Pe măsură ce Procuratura din Muntenegru va da avizul necesar, avem pregătit, la Podgorica, avionul pentru transportarea către Bucureşti a trupurilor neînsufleţite, după aceea trebuie îndeplinite toate procedurile şi, după Institutul de Medicină Legală, vom asigura transportul către oraşele sau comunele în care se aflau", a anunţat premierul Victor Ponta, în şedinţa specială de marţi a Guvernului.

Totodată, două avioane militare îi vor aduce acasă pe răniţi. O a treia aeronavă va transporta trupele neînsufleţite.

Pe de altă parte, presa centrală scrie, marţi, că unul din cei doi şoferi ai autocarului a murit. Acesta era angajat al Poliţiei Capitalei şi era la volan în momentul impactului. Subofiţerul nu şi-a anunţat superiorii că părăseşte localitatea şi ţara, aşa cum prevede legea, şi nici că are un alt loc de muncă.