Comediantul american Jon Stewart a comentat în emisiunea sa, "The Daily Show", scandalul cărnii de cal din Marea Britanie. El a inclus glumele într-un segment despre care spunea că este menit să-i facă pe americani să se simtă mai bine în privinţa propriilor probleme ale ţării.

Mai întâi, el a făcut câteva glume cu privire la abatoarele din România. "În ce fel de lume trăim dacă nu putem avea încredere în calitatea produselor provenite de la abatoarele din Transilvania? Dracula s-ar răsuci în mormânt. Ce ai de spus în apărarea ta, România?", a comentat Stewart, scrie adevarul.ro.

Comediantul a ridiculizat apoi una dintre apariţiile publice ale lui Victor Ponta în scandalul cărnii de cal, în care premierul se declara furios din cauza situaţiei create. "Acela nu este chipul unui om furios, ci al unuia care se amuză. Pare mai degrabă că se abţine să nu râdă", a mai spus realizatorul tv.

Până la urmă, în urma unei anchete a Guvernului de la Paris, firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal. Autorităţile franceze au suspendat autorizaţia de procesare a cărnii pentru această companie. Acest aspect nu a mai fost precizat, însă, în emisiune.

Vezi aici comentariile lui Jon Stewart!