Urcat pe scena amplasată în Piaţa Independenţei în aplauzele furtunoase ale participanţilor, primul lucru cerut de premierul Victor Ponta a fost să se oprească muzica din fundal, pentru că "vara asta singura melodie a românilor este Jos Băsescu!", lucru aplaudat de participanţii la miting, care au şi început să "cânte" sloganul.

Premierul a spus apoi că va vota "din toată inima" pentru demiterea preşedintelui, dar şi că e convins că românii vor face la fel.

"Îmi spunea astăzi cineva de ce boicotează PDL referendumul: pentru că şi ei ar vota "da", ca să scape de Băsescu", a spus prim-ministrul.

Ponta le-a mai spus participanţilor la miting că îşi doreşte ca, după ce va fi demis, Băsescu să nu dispară "după Udrea, după Boc, după Blejnar şi după ceilalţi hoţi pe care i-a ţinut în braţe", ci "să răspundă în faţa legii pentru ce a făcut poporului român".

Apoi, premierul a făcut nişte declaraţii populiste, spunând că "dacă dumneavoastră o să spuneţi pe 29 (n.r. iulie) da, o să putem să dăm pensiile înapoi", dar precizând şi că Guvernul USL a început să dea înapoi salariile bugetarilor şi că a adoptat o măsură prin care tinerii sub 25 de ani care se angajează nu plătesc contribuţii sociale. Asta, evident, în timp ce "Băsescu şi ai lui au distrus toate firmele cinstite care nu cotizau la PDL şi la campania lui Băsescu".

"În trei luni de când Băsescu şi Blejnar nu mai căpuşează această ţară avem în plus la buget un miliard 200 de milioane, trebuie să înţelegeţi cât furau oamenii ăştia în fiecare lună de la dumneavoastră. Trebuie să spuneţi "Da" ca să îi scoatem de la furtul banilor publici", le-a spus Victor Ponta participanţilor la mitingul din Oradea.

Premierul şi-a mai exprimat încrederea că după referendum România îşi va reclădi viitorul şi va fi o ţară "în care nu va trebui să fii din PDL sau a lui Băsescu ca să ai un salariu, o pensie".

Discursul premierului a devenit, apoi, şi mai dur, liderul PSD făcându-l pe Băsescu un "scorpion care i-a înţepat pe toţi cei care i-au fost alături", dar şi mincinios, laş şi corupt.

"Vara asta şi anul acesta se poartă tricolorul României. Vara asta ne apărăm ţara pe care el (n.r. Traian Băsescu) cu Mihai Răzvan Ungureanu voiau să o vândă pe nimic. Pe 29 seara ne vom bucura împreună că s-a terminat regimul Traian Băsescu. Pe 30 începem să reconstruim ţara. Vă mulţumesc şi pe 29 iulie votaţi da!", şi-a încheiat Ponta discursul.