Episod inedit povestit de premierul Victor Ponta miercuri, înaintea lansării Centrului de Inovare în Securitate Cibernetică. El a spus că a fost amendat în SUA pentru depăşirea vitezei şi susţine că dacă nu ar fi plătit repede, ar fi putut fi chiar arestat.

Potrivit agenţiei de ştiri Mediafax, Centrul a fost lansat miercuri în prezenţa mai multor experţi americani, iar evenimentul a fost transmis în direct pe canalul YouTube al Guvernului.

La un moment dat, premierul a întrebat dacă este presă în sală şi, după ce i s-a răspuns că nu, a continuat în aceeaşi notă, povestind mai multor participanţi americani cum a fost amendat în SUA.

"Nu e presa? Am luat o amendă în America de radar, că dacă n-o plăteam rapid, mă şi arestau la aeroport! Da, mă arestau la aeroport", le-a spus premierul.

Conform sursei citate, întâmplarea a fost relatată în contextul în care premierul îşi exprima nemulţumirea că în România nu există o bază de date comună a Poliţiei şi a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind la amenzile rutiere, în timp ce alte ţări au sisteme foarte bine puse la punct.