Deşi urma să fie audiat, luni, la DNA, în dosarul în care este cercetat alături de Dan Şova, premierul Victor Ponta nu s-a prezentat în faţa procurorilor. Avocata sa, care a părăsit sediul DNA fără să facă vreo declaraţie, a motivat absenţa clientului său prin faptul că a plecat în Turcia, unde avea programată o operaţie la picior, anunţă Digi24.ro, citând surse.

Operaţia survine după ce recent, Victor Ponta s-a accidentat recent la baschet, iar medicii de la Spitalul Militar i-au recomandat o intervenție chirurgicală, pe motiv că ar avea un ligament rupt.

După cum se ştie, premierul  este urmărit penal de procurorii anticorupție pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în calitate de avocat (reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat "Ponta Victor-Viorel"). Faptele reținute de anchetatori ar avea legătură cu faptul că Ponta ar fi beneficiat de o parte însemnată din sumele obținute de către SCA "Șova și Asociații" de la complexurile energetice Turceni și Rovinari, deși nu a efectuat niciun fel de activitate profesională în temeiul convenției de conlucrare dintre cele două case de avocatură.

În același dosar, procurorii mai spuneau că se impune continuarea urmăririi penale față de Victor Ponta și sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale), pentru că l-a făcut pe Şova ministru.