Degeaba a primit cadou la Oradea, în luna mai, o minge de baschet semnată de jucătorii CSM, că premierul Victor Ponta şi-a păstrat preferinţa pentru baschetbaliştii de la Asesoft Ploieşti.

Jurnalista Sorina Matei a publicat pe blog-ul personal imagini de la meciul cinci al finalei de baschet între Asesoft şi CSM Oradea, jucat joia trecută în Sala Olimpia din Ploieşti, poze care îl arată pe Victor Ponta printre spectatori. Asta chiar dacă participarea sa la meci nu a fost anunţată, iar cu puţin înainte de meci Ponta a făcut declaraţii în Bucureşti despre negocierile eşuate cu FMI.

Potrivit articolului cu titlul "Grupul organizat în Ploieşti. Imagini noi", premierul a ajuns în Sala Sporturilor din Ploieşti cu puţin înainte de ora 20 şi a plecat imediat după. Alături de el au stat fondatorul Asesoft Ploieşti, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, dar şi alţi politicieni ai aceluiaşi partid, precum Vlad Alexandru Cosma (deputat PSD), Mircea Cosma (preşedintele Consiliului Judeţean Prahova), Daniel Savu (senator PSD), Iulian Bădescu (primarul PSD din Ploieşti). În acelaşi grup au mai fost văzuţi Alexandru Ghiţă, fratele lui Sebastian Ghiţă, Vlad Dumitru Iacobescu (fratele lui Alexandru Iacobescu, managerul Asesoft) şi Bogdan Padiu, CEO al firmei Teamnet Group, fondată de acelaşi Sebastian Ghiţă.

Tocmai apropierea lui Ponta de Sebastian Ghiţă şi influenţa acestuia i-a făcut pe suporteri ai baschetului românesc şi, neoficial, chiar şi pe reprezentanţi ai echipelor de baschet, să acuze arbitrii români că favorizează această echipă. De altfel, după primele două meciuri ale finalei, conducerea CSM Oradea a depus un memoriu la Federaţia Română de Baschet, acuzând peste 30 de erori de arbitraj în fiecare meci. În urma memoriului, brigada de trei arbitri din primul meci a fost suspendată de federaţie pentru următoarele etape.