Victor Micula, fiul milionarului Viorel Micula, a fost eliminat, luni, de la proba scrisă la Limba şi literatura română din cea de a doua sesiune a Bacalaureatului.

Micula junior şi-a făcut apariţia la poarta Colegiului Tehnic Mihai Viteazul, unde a susţinut examenul, puţin după ora 8, în Ferrari-ul său. Întrebat de reporterul Pro TV dacă s-a pregătit în vacanţă, acesta a spus că da, că "în fiecare seară citeam Baltagul şi restul operelor".

La ieşire însă n-a mai fost atât de vorbăreţ. Colegii lui au povestit că a fost prins cu copiuţe asupra lui de profesorii supraveghetori şi eliminat.

Victor Micula a picat şi la sesiunea din iunie a examenului de Bacalaureat, tot din cauza probei la Limba şi literatura română, la care a obţinut nota 4, în timp ce la Matematică a primit nota 7.80, iar la Geografie, 8.60.

În total, în Bihor, potrivit primelor date centralizate la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean, în această sesiune a Bacalaureatului, au fost eliminaţi 12 elevi, dintre care 4 de la Centrul Marghita şi Săcuieni, 2 de la Centrul Traian Vuia, cu o subcomisie la Salonta, 1 de la Beiuş şi 5 de la Mihai Viteazul.

Potrivit inspectorului-şef Nicolae Avram, 210 din cei 1.405 elevi care trebuiau să susţină luni proba de limba şi literatura română şi limba maternă au absentat.