Din 5 august, Victoria Balint, directoarea trupei „Iosif Vulcan”, va prelua funcţia de manager interimar al Teatrului Regina Maria din Oradea, a transmis vineri Consiliul Judeţean Bihor, în subordinea căruia funcționează instituția de cultură. 

Numirea sa este făcută în contextul în care contractul de management al lui Daniel Vulcu expiră pe 4 august.

Mandatul său va dura până la organizarea unui concurs pentru ocuparea permanentă a postului, dar nu mai mult de 120 de zile calendaristice, conform prevederilor OUG 189/2008, se mai arată în comunicatul CJ.

Victoria Balint are o carieră de peste un deceniu în Teatrul Regina Maria. Și-a început activitatea în 2011 ca şefă a Biroului Proiecte Culturale. În 2012, a fost promovată în funcția de director artistic al Trupei Iosif Vulcan, pe care a deţinut-o până în iulie 2018.

Ulterior, între iunie 2018 şi decembrie 2020, a fost şef birou, iar din ianuarie 2021 până în august 2022 a ocupat funcţia de şef secţie al Trupei Iosif Vulcan. În prezent, din august 2022, Victoria Balint este directoarea aceleiaşi trupe.

Ea este totodată soția actorului Richard Balint. 

Daniel Vulcu a avut un mandat marcat de succes, dar și de controverse la Teatrul Regina Maria din Oradea. Începând din 2011, sub conducerea sa, teatrul a cunoscut o creștere semnificativă a numărului de spectatori și o diversificare a producțiilor artistice, primind și nominalizări la premiile UNITER.

În 2018, Vulcu a fost demis după o evaluare controversată, în care a fost notat cu 6,98, dar ulterior, instanțele au decis că destituirea sa a fost ilegală, permițându-i să revină în funcție în 2021

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!