Cu patru componenţi ai echipei CSM Digi şi avându-l în lot şi pe orădeanul Ramiro Georgescu, care evoluează în campionatul Ungariei, echipa naţională de polo pe apă a României a învins Turcia cu scorul de 10-4 (5-2, 0-1, 4-1, 1-0), marţi seară, în Bazinul Olimpic de la Izvorani, în grupa a doua din preliminariile Ligii Mondiale.

Tiberiu Negrean şi-a demonstrat forma bună pe care o traversează la echipa de club şi în cadrul naţionalei în confruntarea cu Turcia, reuşind să-şi treacă numele pe lista marcatorilor de trei ori. Un alt orădean care a marcat a fost Ramiro Georgescu, care evoluează acum însă în campionatul Ungariei.

Din lotul echipei campioane CSM Digi, la naţională au mai evoluat în disputa cu turcii şi Andrei Creţu, Mihnea Chioveanu, dar şi Alex Popoviciu. Căpitanul Kadar Kalman nu a fost convocat, el acuzând o uşoară accidentare.

La meciul de debut în acest bazin modern, tricolorii au câştigat fără probleme, chiar dacă nu au făcut un joc prea bun.

Pentru formaţia României, antrenată de ungurul Istvan Kovacs, au marcat Tiberiu Negrean (3 goluri), Andrei Buşilă (1), Ramiro Georgescu (1), Cosmin Radu (2), Alexandru Matei (2), Andrei Iosep (1), iar pentru oaspeţi au înscris Kaan Peyoglu (1), Emre Coşkun (1), Outun Okman (1) şi Yigithan Hantal (1). Fiecare echipă a ratat câte o aruncare de la 5 metri (Alexandru Ghiban, respectiv Oytun Okman).

În clasament, înaintea partidei Rusia - Muntenegru, pe primul loc se află Muntenegru, cu 6 puncte, urmată de România, 6 p, Rusia, 3 p, Turcia, 0 p.

România va juca următorul meci pe 22 februarie, la Oradea, cu Rusia.