Formaţia orădeană de handbal masculin CSM a debutat cu o victoie clară în noua stagiune. Evoluând la Sântandrei, în cadrul primei etape din ediţia 2011-2012 a campionatului Diviziei A, formaţia orădeană s-a impus duminică la o diferenţă de 8 goluri, cu scorul de 30-22, în faţa echipei CNOE Sighişoara.

Elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au impus mai clar decât s-ar fi aşteptat, după înfrângerea la un gol, suferită în urmă cu o săptămână, la Sigişoara, în faţa aceleaşi echipe, într-o dispută amicală.

Cum în campionat lucrurile s-au schimbat şi jocurile oficiale le abordează cu o mai mare atenţie, handbaliştii orădeni au obţinut o victorie concludentă, creând premisele unei evoluţii bune în noua ediţie de campionat.

La pauză CSM Oradea conducea cu 16-11, iar în partea a doua, nu numai că şi-a menţinut acest avantaj, dar chiar şi l-a mărit, dublându-l în cele din urmă şi câştigând cu 30-22.

Antrenorul orădean a remarcat în urma acestui joc atenţia pe care elevii săi au avut-o faţă de acele cerinţe privind atât faza ofensivă, cât şi cea defensivă. "Ţin să-i felicit pe băieţi pentru modul cum au abordat această partidă. Au pus în aplicare ceea ce am învăţat în perioada de pregătire de două luni şi jumătate, au respectat cerinţele, atât în acţiunea de atac, cât şi în cea de apărare şi asta s-a văzut", a spus Sebastian Tudor.

Marcatorii echipei orădene în jocul cu Sighişoara de al Sântandrei au fost: Alexandru Farcaş - 12 goluri, Valentin Iştoc - 5 goluri, Andrei Luca - 4, Şerban Sava şi Vlad Avram - câte 3, Andrei Macovei, Cristian Maxim şi Gicu Taşcă - câte un gol. Au mai jucat: Eugen Leu, Marius Bistrean şi Adrian Gale - portari, Ioan Papuc, Alin Drăgan şi Claudiu Macovei - jucători de câmp.

"Mă bucur că am început cu dreptul campionatul, având în vedere că ştiam că Sighişoara este o echipă care joacă un handbal cu o determinare extraordinară în teren. I-am rugat pe băieţi să trateze cu maximă seriozitate jocul, având în vedere că la ultimul turneu amical, am fost învinşi de această echipă cu un gol. Sighişoara este o echipă care îşi vinde scump pielea. Sunt nişte copii cu potenţial, care cresc de la meci la meci şi, după părerea mea, vor fi o echipă care va crea multe probleme multor echipe pe teren propriu", a mai spua Sebastian Tudor.

Tehnicianul a remarcat atât evoluţia lui Alexandru Farcaş, ca un "jucător constant pe care îl are CSM-ul", cât şi pe portarul Marius Bistrean, care a apărat cu îndârjire. "Pentru noi acest debut cu dreptul se constituie într-un pas important în scopul nostru de a alcătui la Oradea o echipă competitivă, care în doi ani de zile să revină în elita handbalului masculin românesc. Încercăm să omogenizăm echipă, care să ofere un handbal frumos, în viteză şi cu dăruire. De asemenea, avem nevoie de publicul spectator care să fie alături de noi şi să constituie al optulea jucător, chiar dacă evoluăm în liga secundă", a mai punctat Tudor.

În etapa a II-a, handbaliştii orădeni vor evolua duminică, 25 septembrie, la Bistriţa, pentru ca pe data de 28 septembrie, de la ora 18, la Arena "Antonio Alexe", să vină la Oradea cel mai periculos adversar din serie, Minaur Baia Mare.

În runda inaugurală, Minaur a dispus la trei goluri de concitadina Extrem.