Deși antrenorul Sebastian Tudor a introdus în teren mai mulți jucători care nu prea au evoluat în meciurile precedente, echipa orădeană de handbal masculin nu a întâmpinat probleme în a se  impune clar, vineri, la Arena „Antonio Alexe", în fața celor de la Unit Alba Iulia, în cadrul etapei a VII-a a Diviziei A.

Așa cum era de așteptat, jocul a debutat bine pentru orădeni, care s-au desprins la 5-0, apoi 9-3 și 14-4.

O echipă robustă, gruparea din Alba Iulia nu le-a pus probleme absolut deloc orădenilor, care au evoluat și au marcat prin jucători precum R. Nițu sau Haiduc, neremarcaţi la meciurile precedente. Pe lângă aceștia, mai cunoscuții Alex Farcaș, Stelian Babici, Ioan Polocoșer sau Cristian Crăciun și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor, astfel că la pauză CSM Digi conducea cu scorul de 18-7.

Și în repriza a doua situația a avut aproximativ acelaşi parcurs. Antrenorul Sebastian Tudor a continuat să trimită în teren jucători mai puțin consacrați, în poartă apărând pe final și cel de-al treilea goalkeeper, Flaviu Duma, care a avut, de altfel, și câteva intervenții salutare.

Pe acest fond, oaspeții au mai prins și ei curaj și au marcat în total 23 de goluri, care nu se pot compara însă cu cele 38 ale gazdelor. CSM Oradea s-a impus, în acest mod, la o diferență de 15 goluri.

În această partidă, jucătorii Răzvan Farcaș și Silviu Amihăesi nu au fost utilizați deloc, din cauza unor accidentări.

„Am încercat să rulez întreg lotul de jucători, de aceea am introdus în teren jucători care nu prea au evoluat în acest campionat până acum. Sunt mulțumit de prestația lor. Urmează o perioadă destul de încărcată pentru noi, chiar dacă se întrerupe campionatul circa trei săptămâni", a declarat după partidă, antrenorul echipei CSM Oradea, Sebastian Tudor.

Principalii marcatori de la orădeni în jocul de vineri au fost Alex Farcaș și Georgel  Haiduc, fiecare cu câte 8 goluri. De la albaiulieni principalul remarcat a fost Alex Voina, autor a 7 goluri.

Prin această victorie, CSM Oradea a egalat în clasament liderul, HC Adrian Petrea Reșița, însă formația reșițeană nu a evoluat încă în această etapă.


CSM Oradea - Unit Alba Iulia  38-23(18-7)

Marcatori CSM Oradea: A. Farcaș 8 goluri, Haiduc 8, Polocoșer 6, R. Nițu 4, A. Drăgan 4, S. Babici 3, Crăciun 3, P. Nemenco 1 și E. Szilagy 1 gol.

Principal marcator Unit Alba Iulia: A. Voina 7 goluri.

După această etapă, campionatul Diviziei A se va întrerupe pentru trei săptămâni, perioadă în care CSM Oradea va disputa două meciuri amicale, CU Minaur Baia Mare, pe 29 octombrie, și cu Poli Timișoara, pe data de 3 noiembrie. Ambele jocuri vor avea loc în deplasare.

Următoarea etapă din Seria B a Diviziei A la handbal masculin va avea loc pe data de 8 noiembrie, când bihorenii vor juca la Sibiu, cu HC din localitate.