Campioana României la polo, formaţia orădeană CSM Digi a debutat cu o victorie clară în turneul internaţional care a început vineri la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu". Turneul contează pentru grupa M a turului II preliminar din Euro Cup, cea de-a doua competiţie continentală inter-cluburi.

Poloiştii orădeni au întâlnit în prima etapă a turneului echipa ucraineană BMK Kharkov, pe care a reuşit s-o învingă confortabil, la o diferenţă de 11 goluri, cu scorul de 16-5.

Elevii antrenorului Toth Laszlo s-au distanţat încă de la începutul partidei de adversarii lor, conducând după primele 8 minute cu scorul de 5-1. Sfertul al II-lea a continuat de aceeaşi manieră, jucătorii CSM-ului marcând gol după gol. La pauza mare tabela indica 9-2 pentru orădeni.

După pauză, ceva mai relaxate, gazdele au încheiat sfertul III la egalitate cu ucrainienii, 2-2, pentru ca ultimele opt minute să-i regăsească, iar la conducere, terminând sfertul IV cu scorul de 5 la 1. Cu rezultatul final de 16-5, echipa orădeană a făcut un pas important pentru calificarea în faza următoare a competiţiei.

Au marcat pentru CSM Digi: Diaconu - 3 goluri, Monostori -3, Kadar - 2, Ghiban - 2, Chioveanu - 2, Popoviciu - 2, Samuilă - 1, Csasar - 1 gol.

În celălalt joc al primei etape, italienii de la Bogliasco au învins la limită, cu scorul de 9-8, formaţia Sintez Kazan. Sâmbătă, orădenii dau piept cu ruşii de la Sintez Kazan, cu începere de la ora 18, iar o victorie i-ar califica în faza următoare.


Programul turneului:
Vineri
Ora 17.45 CSM Digi Oradea - BMK Kharkov (UKR) 16-5
Ora 19.15 RN Bogliasco (ITA) - Sintez Kazan (RUS) 9-8
Sâmbătă:
Ora 18.00 CSM Digi Oradea - Sintez Kazan (RUS)
Ora 19.30 BMK Kharkov (UKR) - RN Bogliasco (ITA)
Duminică:
Ora 10.00 Sintez Kazan (RUS) - BMK Kharkov (UKR)
Ora 11.30 CSM Digi Oradea - RN Bogliasco (ITA)