Echipa de volei masculin a Oradiei a obţinut, sâmbătă, în liga a II-a, a patra victorie stagională, de această dată victima fiind "lanterna roşie", Torpi Tg. Mureş.

Ca de obicei, începutul de meci a fost potrivnic, gazdele conducând cu 3-0, dar treptat "leii" orădeni au revenit şi au trecut la conducere, 12-7, 23-16, pentru ca setul I să se încheie cu 25-18, în 20 de minute.

Actul secund a fost la discreţia oaspeţilor, iar de la 2-2 s-a făcut repede, 10-2 pe serviciul lui Abrudan, iar de acolo până la 25-17 nu au mai fost de consemnat decât schimbările în echipă: Crişan în locul lui Nan, Vornicu în locul lui Drinceanu şi trimiterea liberoului în "pătrăţel" în urma prestaţiei dezamăgitoare.

Setul III l-a găsit pe bancă şi pe Nan, cealaltă "mâna moartă", iar cu Vornicu pe centru, Drinceanu extremă şi fără libero, "leii" au zburdat pe teren: 5-0, 8-1, 15-7, 21-11 şi 25-12 după 17 minute.

"A fost o victorie uşoară, în faţa unui adversar care s-a străduit mult, dar diferenţa de valoare s-a văzut pe tabelă şi în jocul practicat. Sunt mulţumit de scor şi îi felicit pe băieţi pentru asta, dar mă deranjează că încă mai avem momente de reverie în joc de care un adversar mai capabil va putea profita", a declarat antrenorul orădenilor, Rodian Achimescu, după meci.

Tehnicianul "leilor" a adăugat că a fost nemulţumit de evoluţia lui Nan şi Chereji. "Ne aşteaptă meciul cu Clujul, "bronzul" de anul trecut, pe care trebuie să îl pregătim bine pentru a nu avea surprize", a mai spus acesta.

În acest meci, pentru orădeni au evoluat: Andrei Achimescu, George Drăgan, Emil Lung (căpitanul echipei), Moisa Abrudan, Semin Drinceanu, Bogdan Nan şi Sebastian Chereji. Au mai intrat: Petre Vornicu şi Andrei Crişan.

În clasament continuă să conducă Univ. Timişoara cu 14 p, urmată de LPS Bihorul Oradea, cu 13 p, UMF Cluj 9 p (-1 meci) şi CSM Câmpia Turzii 8 p (-1 meci). Următoarea etapă, sâmbătă, 10 noiembrie, propune derby-ul Atletic LPS Bihorul Oradea -UMF Cluj.

Celelalte rezultate ale etapei:

Provolei Arad - CSM Caransebeş3-2
CNE Dej - Univ. Timişoara 1-3
Vartex Rm. Vâlcea - CSM Câmpia Turzii 2-3
UMF Cluj a stat.