Doar 14 zile a rezistat orădeanul Sorin Gal la conducerea Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale. Numit şef, la începutul anului, de premierul Mihai Tudose, în ciuda opoziţiei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, Gal a fost schimbat, joi, din funcţie, de premierul interimar Mihai Fifor. Noul şef al ANRM este favoritul lui Dragnea: Gigi Dragomir.

Sorin Gal a fost numit preşedinte al ANRM pe 4 ianuarie, după ce premierul în funcţie atunci, Mihai Tudose, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, au avut o ceartă pe tema acestei funcţii.

Presa din Capitală a scris, la acea vreme, că Tudose şi-a dorit mazilirea lui Dragomir, cel care era preşedinte ANRM din 3 octombrie, şi înlocuirea lui cu Gal, în timp ce Dragnea nu a fost de acord cu această decizie. Cei doi s-ar fi întâlnit, la Guvern, şi chiar s-ar fi certat serios. Victorios a ieşit, atunci, Tudose, care l-a impus pe Gal la conducerea ANRM.

Hotnews.ro scrie că refuzul lui Tudose de a-l păstra în funcţie pe Dragomir a fost taman "picătura care a umplut paharul", atunci hotărându-se Dragnea să-l mazilească pe premier. 

Acum, însă, după ce Tudose şi-a dat demisia, orădeanul Sorin Gal este cel care se vede mazilit, întrucât premierul Fifor l-a numit, joi, pe acelaşi Dragomir la conducerea ANRM. 

Fost şef al Distrigaz Vest Oradea şi fost consilier local din partea PSD, Sorin Gal a mai fost şef al ANRM în perioada 2016-2017, iar în decembrie era director general în ANRM, gestionând procesul de evaluare şi concesionare a resurselor de petrol.

Nu este clar dacă acum, demis de la şefia Agenţiei, Gal îşi va relua funcţia anterior deţinută.