Deşi au avut de a face cu un început mai ezitant şi o primă repriză echilibrată, formaţia orădeană de handbal masculin CSM a reuşit să se impună până la urmă destul de clar, miercuri, în cadrul celei de-a III-a etape a campionatului Diviziei A, Seria B.

În Arena "Antonio Alexe", handbaliştii orădeni au primit replica piteştenilor de la HC Argeş, una dintre cele mai serioase contracandidate la promovare. S-au întâlnit, de altfel, ocupantele poziţiilor II, CSM Oradea, şi III, HC Argeş.

Partida şi-a onorat statutul de derby, cele două combatante dând o luptă aprigă pentru orice minge.

După ce s-a mers cap la cap până în minutul 14, când s-a consemnat scorul de 5-5, oaspeţii s-au desprins la 8-5, însă orădenii au revenit spectaculos şi după ce au condus cu 14-10, au încheiat prima repriză în avantajul de trei goluri, scor 14-11.

Nici începutul de repriză secundă nu a fost prea bun pentru orădeni, care în minutul 41 conduceau doar cu un gol, scor 17-16.

După acest moment, elevii tehnicianului Sebastian Tudor au pus presiune pe adversar şi, coroborat cu intervenţiile foarte bune şi aplaudate la scenă deschisă ale portarului Marius Bistrean, au început să se desprindă şi să câştige în final chiar la o diferenţă de opt goluri, scor 27-19.

CSM a obţinut astfel o victorie importantă în economia finală a clasamentului, acest rezultat putând conta foarte mult în stabilirea învingătoarei seriei.

Principalii marcatori au fost în acest meci Stelian Babici şi Alexandru Farcaş, ambii autori ai câte 5 goluri. De la CSM au mai marcat: Valentin Iştoc şi Răzvan Farcaş, câte 4 goluri, Vlad Avram şi Andrei Macovei, câte 3, Silvian Amihăesi, 2, şi Georgică Cîntec, 1 gol.

De la piteşteni cel mai eficace a fost Adrian Arbone, autor a 5 goluri. L-au urmat Horia Ştefan Marinescu şi George Alexandru Cadar, cu câte 4 reuşite.
De menţionat că antrenorul principal al argeşenilor este fostul internaţional Titel Răduţă.

"Am început mai greu. Am întâlnit a doua contracandidată la promovare, Piteştiul. Ne-am dorit foarte mult această victorie, în primul rând pentru moral, pentru ce urmează. Am avut cest trio de meciuri, cu echipe contracandidate la promovare, mai avem un hop, duminică la Cluj, un meci mai greu ca şi cel de astăzi, dar contează că am câştigat şi avem un moral foarte bun pentru etapa următoare. Faza defensivă de astăzi şi-a spus cuvântul", a declarat, la final, tehnicianul orădean, Sebastian Tudor.

În următorul joc, duminică, la Cluj, orădenii vor întâlni formaţia locală Universitatea Transilvania, o echipă recent retrogradată din prima ligă şi care aspiră, de asemenea, la promovare. Până atunci, cel puţin însă, bihorenii de la CSM sunt lideri ai clasamentului.