Meci extrem de dârz disputat de echipa orădeană de baschet masculin în etapa a 19-a a campionatului Diviziei A. La Arena "Antonio Alexe" a poposit sâmbătă seară formaţia argeşeană BCM Universitatea, echipă de care bihorenii au trecut greu, chiar foarte greu.

Lipsa de eficacitate din partea a doua a sfertului III şi începutul sfertului IV le-a dat emoţii spectatorilor orădeni. Înainte cu două minute de final, orădenii erau conduşi cu 8 puncte pe tabela de marcaj.

Finalul a fost însă "de infarct" şi incredibil. Apărarea foarte bună din ultimele secunde ale jocului şi suporterii i-au impulsionat pe orădeni să întoarcă scorul, câştigând la o diferenţă de două puncte, cu 68-66, după ce a avut în Nemanja Maric un jucător în zi de graţie, el fiind ajutat şi de Michael Schachtner pe final de joc.

Miza partidei şi lipsa jucătorului Vasile Ştefan, accidentat, şi-au spus cuvântul, astfel că orădenii s-au chinuit de-a binelea cu o grupare piteşteană mai mult decât incomodă, care doreşte să recupereze teren după debutul mai slab de campionat.

Victoria i-a adus în culmea fericirii pe oficialii bihoreni, care sunt tot mai aproape de o calificare în faza play-off a Campionatului Naţional, după ce din 19 etape, jucătorii CSM-ului au reuşit 12 victorii.

La finalul jocului, antrenorul Cristian Achim a declarat că este "foarte, foarte bucuros" şi că "această victorie cu Piteştiul va conta mult în economia finală a clasamentului".

Prin acest rezultat, CSM Oradea îşi consolidează poziţia a 6-a a clasamentului, cu cele 31 de puncte acumulate, şi priveşte acum încrezătoare către meciul din etapa viitoare, de sâmbătă, 5 februarie, de la Sibiu din compania Atlassibului.


CSM Oradea - BCM U Piteşti 68-66 (18-16, 14-17, 19-18, 17-15)

CSM: Maric 24 (3x3), Paşca 5 (1x3), Topcov 10, Mandic 13 (1x3), Lazar 2, Mitchell 2, Schachtner 10. Antrenor: Cristi Achim.

BCM U Piteşti: Voinescu 11 (3x3), Gennie 16 (1x3), Stefanovic 3 (1x3), Neguţ, Vujacic 13 (1x3), Isleam 12, Grubisic 7, Eichelbenger 4. Antrenor: Teodor Costescu.


* În alte jocuri din etapa a 4-a a returului de campionat din Divizia A la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, campioana ultimelor 7 ediţii, s-a impus la Timişoara, pe terenul formaţiei locale, BC, cu scorul de 82-64, Universitatea Mobitelco Cluj a câştigat jocul de la Miercurea Ciuc, cu BC "Perla Harghitei" cu scorul de 90-79, în timp ce Mureş Tg. Mureş a dispus pe teren propriu, clar, cu 104-81, de Politehnica Iaşi.