Baschetbaliştii de la CSM Oradea au început în stil de mare campioni finala Ligii Naţionale, cu CSU Asesoft Ploieşti, impunându-se sâmbătă seară, pe terenul adversarei, cu scorul de 105-93, în prima partidă al duelului cu prahovenii.

Elevii antrenorului Cristian Achim au avut o evoluţie de excepţie, în special în prima jumătate a jocului şi au condus pe întreaga durată a confruntării, câştigând meritat un meci care le-a adus 1-0 la raportul întâlnirilor directe.

Jocul a început bine pentru CSM, care a înscris primele puncte, desprinzându-se treptat pe tabelă, ajungând în minutul 8 la scorul de 20-8, după o reuşită de două puncte a lui Subotic. După ce Franklin, de două ori, Nicoară şi Dillon şi-au trecut în cont dubla, CSM a încheiat primul sfert în avantaj de 12 puncte, cu scorul de 28-16.

Gazdele au fost surprinse şi-n sfertul secund de evoluţia foarte bună şi aruncările exacte ale orădenilor, care în acest interval au beneficiat şi de aruncările reuşite de la distanţă ale lui Markovic şi Hallik. Astfel în acest sfert, CSM a marcat 25 de puncte şi a primit doar 14, distanţându-se la 23 de puncte, scor 53-30 la pauza mare.

Sfertul al III-lea a consemnat un reviriment al ploieştenilor, care s-au apropiat pe tabelă în partea secundă a sfertului, recuperând 11 puncte într-un minut şi jumătate, ce-i drept, şi pe fondul unor ratări ale bihorenilor. Ultimul coş, de două puncte, i-a aparţinut lui Denison, însă şi înaintea sfertului IV tabela consemna 76-65 pentru CSM, după o perioadă în care CSU Asesoft a înscris 35 de puncte, iar orădenii, doar 23.

Pe val, la începutul ultimului sfert, gazdele au încercat să se apropie tot mai mult pe tabelă, la un moment dat chiar sperau să reîntoarcă rezultatul, când s-au apropiat la 10 puncte, 66-76 şi 70-80. Aruncările de la distanţă reuşite de Markovic şi jocul exact al lui Titus Nicoară, finalizat de multe ori cu coş de două puncte şi aruncare suplimentară, a tăiat însă elanul ploieştenilor, care pe timp ce se scurgeau minutele şi secundele din joc, se vedeau tot mai neputincioşi.

CSM a gestionat bine finalul meciului, a marcat destul de mult, 29 de puncte, şi a depăşit suta în acest joc, consecutiv, încheind cu 105-93 un joc prin care deja şi-au atins obiectivul propus pentru primele dispute ale finalei, de la Ploieşti, acela de a câştiga cel puţin un meci.

Principalul marcator în această dispută a fost R. Markovic, cu 24 de puncte. El a fost urmat de D. Dillon, cu 21 de puncte şi de T. Nicoară, autor a 16 puncte. De la gazde, A. Mohammed s-a remarcat, în special, cu 17 puncte marcate.


CSU Asesoft Ploieşti - CSM Oradea 93-105(16-28, 14-25, 35-23, 28-29)

Marcatori CSU Asosoft: A. Mohammed 17 puncte, G. Lee 16, J. Flowers 15, C. Burlacu 15, B. Popovic 12, A. Krapic 5 şi A. Guţoaia 2 puncte.

Marcatori CSM Oradea: R. Markovic 24 puncte, D. Dillon 21, T. Nicoară 16, V. Subotic 14, W. Franklin 13, S. Denison 12 şi R. Hallik 5 puncte.

Duminică, de la ora 18, tot la Ploieşti, are loc meciul al doilea al finalei campionatului Ligii Naţionale la baschet, între CSU Asesoft şi CSM Oradea. Şi această dispută va fi transmisă în direct de Digi Sport.