Victorie extraordinară a Simonei Halep, după şapte înfrângeri, în faţa Mariei Şarapova, obţinută miercuri dimineaţă în optimile de finală ale turneului de la Beijing, sportiva româncă impunându-se categoric în două seturi, cu scorul de 6-2, 6-2.

În primul set, Halep a avut trei break-uri consecutive, Şarapova reuşind să-şi facă serviciul abia în al şaptelea game, când scorul era deja de 5-1 în favoarea româncei. Aceasta a dominat autoritar şi cel de-al doilea set, mai ales că rusoaica a făcut numeroase greşeli neforţate.

BBC a considerat partida ca fiind „memorabilă”, iar majoritatea jurnaliştilor străini consemnează că Halep a reuşit să câştige pentru prima oară o confruntare cu sportiva din Rusia, atacând rar, dar precis, şi reuşind servicii bune, care i-au adus puncte importante.

De altfel, Şarapova a încheiat jocul cu 15 winnere, faţă de doar 12 ale Simonei, dar şi cu 39 de greşeli neforţate faţă de cele numai 6 ale lui Halep. Per total, a fost o partidă corectă făcută de Simona, în limitele jocului său obişnuit, dar Şarapova a jucat mai slab ca niciodată.

Pentru Halep urmează un nou meci dificil în sferturi, când da juca în compania câştigătoarei celeilalte partide din optimi, Daria Kasatkina sau Agnieszka Radwanska.