Echipa orădeană de fotbal FC Bihor a obţinut o victorie foarte importantă sâmbătă, la Târgu Mureş, în cadrul etapei a XVIII-a a Ligii a II-a, Seria a II-a. Jucătorii orădeni s-au impus cu scorul de 1-0, printr-un gol marcat în prima repriză de fundaşul central Bogdan Mintaş.

Lipsit de aportul căpitanului Florin Lazăr, suspendat, dar şi a mijlocaşului ofensiv Sebastian Ianc, accidentat, antrenorul Alexandru Pelici a început partida cu anumite modificări faţă de jocurile anterioare, titularizându-i pe Mintaş, M. Stancu şi Cr. Cigan, în timp ce Mihuţ, R. Lukacs sau Sorian au rămas pe bancă.

Chiar dacă gazdele, care veneau după o înfrângere la Slatina, au început mai bine, având posesia în primele 20 de minute, cei mai periculoşi, pe contraatac, au fost bihorenii, care în minutul 33 au obţinut o lovitură de colţ, transformată în gol de FC Bihor, care a marcat prin Bogdan Mintaş, cel care a şutat imparabil din interiorul careului mic şi deşi se afla în unghi a reuşit să-l învingă pe portarul Botoşer.

După primirea golului, gazdele au revenit în atac, iar în minutul 44 au trimis chiar mingea în poartă, prin Hora, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

În repriza a doua jocul a devenit ceva mai aprig, gazdele alergând după revenirea pe tabelă, iar orădenii ripostând periculos pe contraatac. Astfel, în minutul 52 FC Bihor putea face 2-0, dar după o lovitură de colţ, R. Lukacs, intrat la pauză, a reluat cu capul din 6 metri, puţin pe lângă poartă. Apoi, în replică, în minutul 60, N'Doye a făcut o fază superbă, dar şutul acestuia a fost respins cu o paradă superbă de către Smaranda, portarul orădenilor făcând un joc foarte bun din nou.

FC Bihor putea să se desprindă pe tabela de marcaj şi în minutul 70, când şi-a creat o dublă ocazie, în aceeaşi fază. A fost mai întâi un contraatac, purtat de Fl. Pop, care a expediat un şut bine plasat, dar portarul Botoşer a respins spre mijlocul careului, de unde Achim a şutat în bară.

Finalul de joc a găsit echipa gazdă asediind careul de 16 al bihorenilor, dar evoluţia acestora, care au fost foarte bine organizaţi (pe lângă portar şi fundaşii centrali, Mintaş şi Pascariu având o evoluţie foarte bună), a făcut ca tabela să rămână nemodificată până la ultimul fluier al arbitrului, care a consfinţit o victorie foarte importantă pentru FC Bihor, în contextul şi celorlalte rezultate înregistrate în această etapă, în care, printre altele, şi UTA şi CS Mioveni s-au impus în deplasare şi care, de asemenea, au obţinut puncte preţioase.


ASA Tg. Mureş - FC Bihor 0-1 (0-1)

A marcat: B. Mintaş (min. 34)

ASA Tg. Mureş: Botoşer - Hanca, Gugu (min. 76 Al. Dan), Heil (min. 46 Huiban), L. Szilagyi (cpt.) - N'Doye, Băcilă (min. 65 Turcu) - Hora, Voiculeţ, Sepsi - Amauri. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

FC Bihor: Smaranda (cpt.) - Letan, Mintaş, Pascariu, Achim - Străuţ, M. Stancu - Fl. Pop, M. Popa (min. 58 Sorian), Cr. Cigan (min. 68 Mihuţ) - Hadăr (min. 46 R. Lukacs). Antrenor: Alexandru Pelici

Au arbitrat: Ionuţ Valentin Iugulescu (Târgovişte) - Cristian Nicolae Lucaci şi Radu Despa (ambii din Baia Mare).

În partidele de vineri ale etapei, UTA s-a impus, surprinzător, cu 3-1, la Bistriţa, CS Mioveni a câştigat pe terenul echipei FC Universitatea Craiova, cu 3-2, iar FC Olt s-a impus, de asemenea, la Satu Mare, cu 1-0, în faţa Olimpiei.

În derby-ul etapei, desfăşurat sâmbătă la Reşiţa, Metalul a învins CSM Rm. Vâlcea cu 1-0.

În etapa viitoare, FC Bihor va evolua miercuri, de la ora 15, pe teren propriu, în compania echipei Olimpia Satu Mare.