Echipa României a obținut o mare victorie în meciul de debut la EURO 2024, învingând cu 3-0 echipa Ucrainei, în grupa E, după trei reușite spectaculoase ale lui Stanciu, R. Marin și Drăguș.

În ciuda căldurii, partida a fost urmărită de mai mulți fani din Piața Unirii din Oradea, unde a fost instalat un ecran de mari dimensiuni. 

Totuși, transmisia a fost întreruptă exact înainte de primul gol al României, după spectaculoasa lovitură a căpitanului Nicolae Stanciu (min. 29), pe care, astfel, cei din piața centrală a Oradiei nu l-au văzut, bucurându-se abia după ce au aflat vestea citind știrile pe telefoane. 

(sursa foto: Echipa națională a României / Facebook)

Transmisia a fost reluată după câteva minute și a decurs apoi fără alte poticneli, astfel că fanii – unii dintre ei purtând tricourile echipei naționale a României - au putut sărbători „pe viu” celelalte două goluri ale „naționalei”, cel înscris în minutul 53 de Răzvan Marin și cel înscris în minutul 57 de Denis Drăguș. 

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

Fotbaliștii antrenați de Edward Iordănescu au arătat multă determinare în meciul de debut la EURO 2024, ei reușind, pe lângă cele trei goluri, și alte acțiuni periculoase. Este de remarcat, de asemenea, prestația portarului Florin Niță, care a scos câteva lovituri periculoase ale ucrainenilor. 

Atacantul bihorean George Pușcaș a intrat pe teren în minutul 74. 

Meciul România-Ucraina, disputat la Munchen, a fost urmărit din tribune de zeci de mii de suporteri români, îmbrăcați în galben, care au făcut o atmosferă deosebită, iar spre finalul partidei au cântat la unison imnul național.

Programul României la EURO în continuare este:

22 iunie, ora 22:00 - Belgia vs. România
26 iunie, ora 19:00 - Slovacia vs. România

Și acele partide vor fi proiectate pe ecranul din Piața Unirii din Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!