Confruntarea România - Ungaria din Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup) a debutat vineri în Oradea Arena cu o victorie pentru țara gazdă. Încurajată de fanii din sala polivalentă a Oradiei, transformată în arenă de tenis, Ana Bogdan a învins-o fără prea mari probleme pe Dalma Galfi (85 WTA) din Ungaria, în două seturi, scor 6-1, 6-4. 

În interviul de la finalul partidei, Ana Bogdan (48 WTA) a spus că s-a bucurat să poată aduce o victorie pentru echipa României și le-a mulțumit spectatorilor din Oradea Arena fiindcă i-au dat energie și au încurajat-o pe parcursul meciului cu oponenta din Ungaria. „Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care sunt aici alături de noi. Mi-a fost foarte dor de acest sentiment de a fi pe teren și de a juca pentru România. Este o mândrie și onoare să-mi reprezint țara”, a spus tenismena. 

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

„Când a fost (n.r. – intonat) imnul nostru, am avut la un moment dat lacrimi în ochi, îmi bătea inima foarte tare”, și-a mărturisit Ana Bogdan emoțiile de la debutul meciului. 

Merită precizat, însă, că în Oradea Arena nu sunt atât de mulți spectatori pe cât s-ar fi așteptat unii, multe dintre scaune rămânând goale vineri în primele ore ale confruntării România - Ungaria. Chiar și așa, fanii prezenți sunt vocali și, în fiecare mini-pauză dintre game-uri, scandează „România!” și suflă în vuvuzele. 

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

Federația Română de Tenis, organizatoarea acestui eveniment sportiv, a stabilit ca prețul unui abonament pentru toate meciurile să fie de 250 lei sau de 200 lei în funcție de loc, în timp ce pentru una dintre zile prețul este de 120 lei sau 140 lei în funcție de locul ales.

Cel de-al doilea meci al întâlnirii România-Ungaria, dintre românca Jaqueline Cristian (148 WTA) și mult mai bine cotata Anna Bondar (71 WTA), a început la câteva minute după ora 17. La ora publicării acestei știri, Jaquline Cristian câștigase primul set.

Este pentru prima oară când Oradea găzduiește un meci de tenis la acest nivel. Câştigătoarele acestui play-off vor evolua în calificările din 2023 pentru turneul final Billie Jean King Cup.


Programul meciurilor de la Oradea Arena:

Ziua 2 – Sâmbătă (12.11)

Meciul 3 – Ana Bogdan (ROU) vs Anna Bondar (HUN)
Meciul 4 – Jaqueline Cristian (ROU) vs Dalma Galfi (HUN)
Meciul 5 – Monica Niculescu, Anca Todoni (ROU) vs Reka Luca Jani, Panna Udvardy (HUN)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!