În etapa a III-a, seria a 5-a a Ligii a III-a la fotbal, Luceafărul Oradea a învins formaţia ACS Recaş cu scorul de 1-0 (1-0) , menţinându-şi poziţia de lider în clasament, cu trei victorii din tot atâtea meciuri disputate.

Pornită din postura de favorită, graţie celor două victorii obţinute în primele două etape diputate în actuala ediţie de campionat, Luceafărul Oradea a fost obligată să muncească serios pentru a se putea impune pe tabela de marcaj în faţa formaţiei ACS Recaş.

Echipa oaspeţilor, având două etape libere conform programării, a fost o surpriză plăcută, dominând jocul în cea mai mare parte a partidei, anunţându-se o serioasă candidată la primul loc în clasament.

După un început de joc dominat de gazde, materializat şi prin unicul gol marcat de Codoban (minutul 21) când a transformat o lovitură de la 11 metri, oaspeţii au revenit puternic în joc, ratând două bune oportunităţi de a restabili egalitatea pe tabela de marcaj. În minutul 45 Crişan a luat la ţintă bara transversală, dând astfel posibilitate gazdelor să intre la cabină în avantaj.

Dornică să-şi menţină avantajul obţinut în prima parte a jocului, Luceafărul a adoptat, în partea a doua a disputei, o tactică de aşteptare care până la urmă s-a dovedit a fi una inspirată. Luceafărul a răspuns doar prin contraatacuri care au pus în pericol poarta apărată de Sâbu. George Bogdan, Paina şi Tăut au ratat cele mai mari ocazii ale mitanului secund, ultimii doi având în faţă doar portarul advers.

Deşi a jucat în deplasare, echipa din Recaş s-a bucurat de o galeria formată din componenţii echipei de fotbal CF Bihorul Beiuş, care au avut etapă liberă. Beiuşenii au venit la Borş pentru a urmări la lucru formaţia Luceafărul Oradea pe care o va întâlni în etapa viitoare.


Luceafărul Oradea - ACS Recaş 1-0 (1-0)

A marcat: Codoban (min. 21 - penalty)

Stadion Borş; spectatori 200

Luceafărul Oradea: Goia - Letan, Indrieş, Cura, Molnar - Geoge Bogdan ('85 Tăut), Micaş, Ov. Ghilea ('62 Briciu), Codoban ('46 Magda) - Roşu, Ţârlea ('66 Paina).
Antrenor: Dacian Nastai

ACS Recaş: Sârbu - Novacovici, Ştreangă, Ion, Igna - Ahritoulsei, Paleacu, Rogojinaru ('79 Steop), Crişan ('74 I Victorie preţioasă pentru Luceafărul Oradea