Echipa orădeană de volei masculin LPS Bihorul şi-a respectat blazonul şi s-a impus sâmbătă, pe peren propriu, în primul joc din faza I a play-off-ului campionatului Diviziei A2, Seria Vest.

Trupa profesorului Rodian Achimescu a primit, la sala LPS, replica echipei de pe locul VIII la fârşitul sezonului regulat, Torpi Târgu Mureş, formaţie de care a trecut clar cu scorul de 3-0, luând o opţiune serioasă pentru calificarea în turul II al play-off-ului.

Doar 64 de minute le-a trebuit orădenilor să câştige acest joc, pe care şi l-au adjudecat după ce s-au impus pe seturi cu 25-16, 25-17 şi 25-18.

Antrenorul Rodian Achimescu a început disputa în formula: A. Achimescu, Drăgan, Lelea, Lung, Nan, Moisa Abrudan şi Fărcanea (libero). Pe parcurs au mai fost introduşi şi: Drinceanu, Buda, Vornicu şi Lazăr.

Încă cu probleme medicale, Tebieş nu a putut fi utilizat în această confruntare.

"Meciul a fost la discreţia noastră. Din păcate, jucătorii au luat meciul prea uşor şi au permis oaspeţilor să realizeze mai multe puncte decât îşi propuseseră. În parte, ne-am atins obiectivul, adică am realizat o victorie scurtă şi am putut să rulez şi juniorii", a declarat, după meci, antrenorul Rodian Achimescu.

Meciul II dintre cele două echipe va avea loc sâmbăta viitoare, la Tg. Mureş, dar echipa orădeană a făcut deja un pas important pentru calificare. De altfel, principala preocupare a tehnicianului orădean o constituie acum faptul că până în 24 martie, când va debuta turul II, echipa sa nu va mai beneficia de alte jocuri oficiale, fiind nevoit să caute în ţară şi Ungaria posibili adversar pentru amicale.

Pe de altă parte, în celelalte partide din prima manşă a fazei I a play-off-ului, la Arad, surprinzător, echipa locală Provolei, a fost întrecută de formaţia din Câmpia Turzii, cu scorul de 3-1, şi se profilează deja un duel Oradea - Câmpia Turzii, în turul II, la Cluj, gazdele de la UMF au dispus de gruparea din Dej cu 3-2, iar la Şimleu, formaţia locală, Phoenix a învins echipa din Rm. Vâlcea, cu scorul de 3-0.