România a debutat cu un succes de răsunet în grupele Ligii Mondiale la polo, 9-7 tocmai în faţa vicecampioanei mondiale, Spania. Poloiştii români s-au autodepăşit, reuşind un meci de-a dreptul istoric. Au jucat cu gândul la fostul lor coleg, Ramses Juravle care a murit chiar în ziua meciului, el fiind diagnosticat cu tumoare pe creier anul trecut.

Spaniolii au deschis scorul prin Valles, însă centrul nostru, Cosmin Radu, a egalat după care Iosep a trimis un lob de excepţie care a făcut 2-1. În debutul reprizei a doua Miguel a egalat de la doi metri, pe colţul scurt. Însă cu om în spate, din poziţie dificilă, Radu Cosmin a marcat un gol superb.

România a făcut 4-2 pe reuşita lui Negrean, un şut în colţul lung. Iosep, cel mai bun prieten al lui Juravle, a făcut 5-2 la pauza mare.

Spaniolii au revenit cu un gol al lui Garcia. A urmat o perioadă perfectă pentru ai noştri. Diaconu a marcat de la 9-10 metri, în poarta lui Aguillar (6-3), iar Josep nu s-a lăsat mai prejos, reuşind un gol fabulos pentru 7-3.

Ibericii şi-au adus aminte că sunt vicecampioni mondiali şi au marcat repede două goluri în debutul părţii secunde. Presingul spaniol a dat roade, însă a ieşit la rampă Ramiro Georgescu, mingea lovindă bara şi trecând de linia porţii. Emoţiile au continuat, pentru că Molina a reuşit dubla în repriza a patra, iar scorul a devenit 8-6. Mai mult, Perone a făcut 8-7. România a trăit periculos, însă Nicuşor Diaconu şi-a sumat responsabilitatea şutului decisiv şi a fost golul final: 9-7.

Cum nu a fost îndeajuns că România a căzut în grupă cu vicecampioana mondială, următorul meci al României va fi la Oradea, pe 8 decembrie, cu Serbia, nimeni alta decât campioana lumii.


 

România - Spania 9-7

scorul pe sferturi: 2-1, 3-1, 2-1, 2-4

România; Stoenescu, Drăguşin - C. Radu 2, Iosep 3, Diaconu 2, Buşilă, Ghiban, Al. Matei, Chioveanu, R. Georgescu 1, Negrean 1, Kadar, Goanţă. Antrenor: Istvan Kovacs.

Spania: Aquilar, Lopez - M. Garcia, Martin, Estller, Molina 3, M. Miguel 1, Gayego, Valle Xavier 1, Perrone 1, Mallarach, Xavi Garcia 1.

Arbitri: Mladen Rak (Croaţia) şi Ulrich Spiegel (Germania) Observator FINA: Nicolae Firoiu (Germania)