După ce miercuri CSM Oradea a suferit o înfrângere usturătoare pe teren propriu în faţa CB Timişoara, scor 65-81, returul disputat duminică la Timişoara a arătat o cu totul altă faţă a echipei orădene care s-a impus surprinzător, cu 71-63. Insuficient însă, pentru că cele 16 puncte avans luate de timişoreni în prima manşă s-au dovedit a fi suficiente pentru a califica CB Timişoara în turul următor.

Echipa antrenată de către Dragan Petricevic, deţinătoare a trofeului, a câştigat dubla cu scorul general de 144-136.

Orădenii au început foarte bine partida, pivotul sârb Sasha Topcov reuşind să înscrie 12 puncte, dar a şi acumulat două greşeli personale, ceea ce l-a determinat pe antrenorul orădenilor Cristian Achim să-l trimită pe banca de rezerve. Astfel, după ce tabela de marcaj arăta 11-26 în minutul 11, până la încheierea primei reprize, gazdele au reuşit să mai recupereze, primul sfert încheindu-se cu scorul de 30-34.

La reluare, timişorenii au avut o tresărire de orgoliu, au reuşit să egaleze, dar evoluţia bună a lui Mandici a readus CSM Oradea în avantaj, scor 46-36. Dar din păcate cele şapte puncte de care avea nevoie CSM Oradea pentru a se califica în turul următor nu s-au mai realizat, baschetbaliştii orădeni învingând cu scorul de 71-63, insuficient şi pentru obţinerea calificării în turul doi.

Victoria are, însă, darul de a readuce o brumă de speranţă în rândul jucătorilor înaintea debutului noii ediţii de campionat care va începe sâmbătă, 2 octombrie. În prima etapă, CSM Oradea va întâlni pe teren propriu pe CSM Bucureşti, echipă care a părăsit la rândul ei Cupa României după două eşecuri în faţa Stelei Bucureşti.