Miercuri a debutat la Bucureşti, la Bazinul Floreasca, ediţia 2011-2012 a Superligii Naţionale la polo pe apă. În prima etapă a turneului din Capitală, formaţiile orădene au reuşit, ambele, să se impună.

Dacă CSM Digi, campioana ultimelor ediţii şi, de departe, principala pretedentă la titlu şi în noul sezon, s-a distrat pur şi simplu cu echipa Rapid, elevii antrenorului Toth Laszlo administrându-le giuleştenilor un categoric 17-0, în schimb, surpriza plăcută a realizat-o CS Crişul, care s-a impus cu scorul de 11-6 în faţa clujenilor de la CS Politehnica.

Jucătorii de la Crişul au început bine partida cu clujenii şi, după primele 8 minute, conduceau deja cu scorul de 4-1. În sfertul al doilea orădenii au cedat însă iniţiativa, fiind învinşi în acest interval de timp cu 2-1. După pauza mare însă, elevii antrenorului Eugen Băjenaru au revenit în forţă, adjudecându-şi sfertul III cu scorul de 4-1.

Cum ultimele 8 minute au fost echilibrate, încheiate cu scorul de 2-2, cu rezultatul final de 11-6, CS Crişul a obţinut o victorie importantă, în ceea ce priveşte lupta pentru intrarea în faza play-off.

În jocul cu echipa clujeană, pentru CS Crişul au marcat: Freundlich - 3 goluri, Ţifrea - 3 goluri, Olcean - 2 goluri, Sarkozi - 2 goluri şi Paleacu - 1 gol.

În celelalte două confruntări ale etapei inaugurale, Dinamo şi Steaua s-au impus fără probleme în disputele cu adversarele lor, Sportul Studenţesc şi AMEFA Arad.

Joi, în ziua a doua a primului turneu, când sunt programate două runde, Crişul va întâlni AMEFA Arad, iar CSM Digi, Sportul Studenţesc, în etapa a II-a, pentru ca în runda a III-a, Crişul să se confrunte cu Steaua, iar CSM Digi cu Dinamo.


Rezultatele primei etape:

CS Poli Cluj - Crişul Oradea 6-11
Dinamo Bucureşti - Sportul Studenţesc 19-4
CSM Digi Oradea - Rapid Bucureşti 17-0
Steaua Bucureşti - AMEFA Arad 19-1


Programul rundelor de joi:

Etapa a II-a, 13 octombrie

ora 8.00 Sportul Studenţesc - CSM Digi Oradea
ora 9.15 Dinamo Bucureşti - Rapid Bucureşti
ora 10.30 Steaua Bucureşti -CS Poli Cluj
ora 11.45 AMEFA Arad - Crişul Oradea

Etapa a III-a, 13 octombrie

ora 16.00 CSM Digi Oradea - Dinamo Bucureşti
ora 17.15 AMEFA Arad - CS Poli Cluj
ora 18.30 Crişul Oradea - Steaua Bucureşti
ora 19.45 Rapid Bucureşti - Sportul Studenţesc