Unul dintre autoturismele BMW cu care Poliția Bihor a fost dotată recent a fost filmat marți în timp ce depășea pe linie continuă, fără ca autospeciala de poliție să aibă pornite semnalele luminoase de avertizare, după cum se poate vedea în înregistrarea video primită de BIHOREANUL de la un cititor. 

„B 065109, număr de înmatriculare, depășea la greu mașinile în zona cu depășirea interzisă fără semnale acustice!”, a transmis cititorul în sesizare, alături de filmarea care surprinde o astfel de depășire. 

BIHOREANUL a semnalat Poliției Bihor situația surprinsă marți, în jurul orei 11, de un bihorean, pe șoseaua națională dintre Leș și Gepiu. 

„Șeful inspectoratului a dispus efectuarea de verificări prin Biroul Control Intern din cadrul instituției, urmând ca, în funcție de rezultatul acestora, să fie dispuse măsuri legale în consecință”, a transmis, drept răspuns, comisarul-șef Alina Fărcuța, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor.

Se pare că echipajul respectiv se afla în misiune, însă ar fi trebuit să semnaleze asta.

(sursa video: cititor eBihoreanul.ro)

Nu este prima oară când autospeciale conduse de polițiști din Bihor sunt filmate în timp ce nu respectă regulile de circulație. Conform reglementărilor, în cazul unor urgențe, polițiștii le pot încălca pe acestea, însă trebuie să aibă pornite semnalele speciale de avertizare. 

Amintim că, la începutul lunii aprilie, o autospecială de Poliție, marca Dacia, a fost filmată în timp ce depășea pe linie continuă la ieșirea dintr-un sens giratoriu de pe strada Oneștilor. 

Și atunci, Poliția Bihor a început o cercetare internă. BIHOREANUL a cerut marți rezultatele acesteia și a aflat că echipajul respectiv se afla în misiune, iar polițistul care se afla la volan a fost „reinstruit” în privința regulilor ce trebuie respectate când conduce o mașină de poliție. „În urma verificărilor efectuate prin Biroul Control Intern, s-a constatat că polițiștii respectivi desfășurau activități polițienești cu un caracter relativ urgent, în cauză nefiind aplicate sancțiuni contravenționale. Legat de omisiunea de a porni mijloacele de semnalizare acustice și luminoase, s-au dispus măsuri de reinstruire a celor în cauză cu privire la deplasarea în regim prioritar”, a precizat, pe această temă, comisarul-șef Alina Fărcuța. 

Poliția Bihor a fost dotată în luna aprilie cu două autospeciale BMW Seria 3, din totalul de cinci care au fost alocate inspectoratului județean. Ambele au fost alocate Biroului Drumuri Naționale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!