Imagini şocante ale unui accident petrecut luni după amiază pe Calea Clujului au stârnit revoltă pe Facebook. O fetiţă în vârstă de 10 ani a fost pur şi simplu spulberată pe trecerea de pietoni, de un şofer vitezoman.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 13.50. Din înregistrare se vede clar cum micuţa se afla pe trotuar şi aştepta să treacă. După ce patru maşini nu i-au acordat prioritate, cea de-a cincea, care circula pe banda 1, a încetinit pentru a opri, fetiţa începe să treacă, însă o maşină albă, care circula în viteză pe banda 2, a lovit-o în plin.

Văzând că maşina deschisă la culoare se apropie cu viteză, fetiţa începe să fugă, dar este acroşată puternic, în ciuda încercărilor tardive de frânare ale şoferului. Impactul a fost puternic: victima s-a rostogolit de câteva ori în aer, apoi a fost proiectată câţiva metri pe asfalt.

În cele câteva minute scurse până lână la sosirea unui echipaj al Ambulanţei, copila a primit primul ajutor de la oamenii aflaţi în apropiere, unii martori oculari ai evenimentului. Victima a primit şi ajutorul unui echipaj de Terapie Intensivă Mobilă al SMURD, fiind dusă la spital, în stare gravă.

Filmuleţul a fost dat publicităţii pe Facebook de un orădean din zonă, Romeo Tişe, ale cărui camere de supraveghere au surprins întreaga scenă şi care a distribuit imaginile tocmai pentru a nu exista dubii legate de circumstanţele producerii lui.

Potrivit relatărilor de faţa locului, la un moment dat, şoferul care a lovit-o pe fetiţă ar fi susţinut că aceasta nu ar fi fost pe trecerea de pietoni. Conform aceloraşi surse, şoferul ar fi un bărbat de etnie romă din Tileagd în vârstă de aproximativ 40 de ani.

Citiţi pe această temă şi articolul "Fetiţa din accidentul de pe strada Clujului e în afara oricărui pericol. Şoferul s-a ales cu dosar penal"

Vezi mai jos secvenţe din filmarea postată pe Facebook de Romeo Tişe!