Pasajele pentru realizarea cărora circulația în zona centrală a fost dată peste cap ar trebui să fie gata în curând. Potrivit unei scurte informări făcute vineri de Primăria Oradea pe pagina de Facebook, pasajele din Centrul Civic au intrat „în ultima fază de execuție”. 

Este vorba atât de rețeaua de pasaje din Piața Gojdu, cât și de pasajul care subtraversează zona din fața Pieței Cetate.

„Investiția se realizează pe fonduri europene, fiind unică în România, ca anvergură, din perspectiva infrastructurii de transport”, au subliniat reprezentanții municipalității. 

Se realizează în această perioadă, în funcție de condițiile meteo, lucrări de betonare, asfaltare și finisare. Pe paginile social-media ale Primăriei a fost publicat și un scurt videoclip cu imagini de pe aceste șantiere. 

Este un lucru știut că execuția lucrărilor la pasajele rutiere din centrul urbei este accelerată, pentru a se putea deconta cât mai multe dintre cheltuieli din bani europeni, până la finalul anului 2023, când se încheie actualul ciclu de bugetare. 

În prima parte a lunii noiembrie, BIHOREANUL scria că proiectele celor 6 pasaje din piețele Gojdu (160,2 milioane lei) și Cetății (114,2 milioane lei) erau realizate în proporție de 80%, dar că nu vor fi finalizate în acest an.

Primăria Oradea își propune să deschidă traficul rutier la finalul anului 2023, dar lucrări precum amenajarea spațiilor verzi se vor face abia la primăvară. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!