Scene șocante s-au petrecut în Aleșd, unde o mașină implicată într-o cursă ilegală s-au lovit violent de o alta, care circula regulamentar, în parcarea ștrandului din oraș. Totul a fost surprins de martori, cu telefonul mobil.

Înregistrarea, publicată vineri seară de AleșdOnline.ro, arată cum două autoturisme implicate în cursa ilegală rulează cu motoarele turate, cu viteză. Spre finalul cursei, se aude un zgomot de frână puternică, iar apoi o bubuitură.

Filmarea surprinde apoi cum unul dintre autoturisme, Volkswagen Passat, intră într-un gard și se aud țipete. Pe parbrizul mașinii se vede semnul începătorului, semn că șoferul nici nu avea foarte multă experiență la volan.

Cum două persoane din mașina lovită au avut nevoie de investigații medicale, evenimentul a ajuns în atenția polițiștilor Compartimentului Rutier Aleșd după un apel prin 112.

Contactată de BIHOREANUL, purtătoarea de cuvânt a Poliției Bihor, comisar șef Alina Fărcuța, a precizat, sâmbătă, că incidentul s-a produs joi seară, în jurul orei 21.45, în parcarea Ștrandului Aleșd.

„A fost un eveniment rutier cauzat de conducerea agresivă. Două autoturisme (un VW Passat și un VW Golf - n.r.) au participat la o întrecere pe o porțiune de aproximativ 80 de metri, iar unul dintre acestea a intrat în coliziune cu un altul (Opel - n.r.) care circula regulamentar, cu intenția de a traversa parcarea.

Două persoane au fost transportate la spital pentru investigați în seara respectivă, iar din fericire nu s-a impus internarea, evenimentul rutier fiind înregistrat ulterior ca tamponare”, a mai precizat reprezentanta Poliției Bihor.

Cele două mașini au fost serios avariate.

(foto: Alesdonline.ro)

Șoferii mașinilor implicate în cursa ilegală s-au ales cu permisele de conducere suspendate. Unul dintre ei, cel care a produs accidentul, va rămâne pieton timp de cinci luni.

„Polițiștii din Aleșd i-au identificat pe cei doi conducători auto participanți la întrecere, iar față de aceștia au fost luate următoarele măsuri:

- suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 150 de zile pentru conducere agresivă și amendă de 1.780 de lei, față de unul dintre ei (cel care a provocat incidentul rutier - n.r.);
-  suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 30 de zile și amendă de 870 de lei față de celălalt”, a declarat BIHOREANULUI Alina Fărcuța.

Vezi mai jos filmarea accidentului!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!