Scene extrem de violente într-un liceu din judeţul Suceva. O elevă de clasa a IX-a, din Gura Humorului, a fost bătută de patru colege de liceu, care au lovit-o cu pumnii şi picioarele.

Filmarea a fost postată pe Facebook şi preluată de cotidianul local Monitorul de Suceava, care notează că evenimentul a avut loc joia trecută, la Colegiul "Alexandru cel Bun".

"Minute bune, cinci adolescente împart sălbatic pumni şi picioare unei colege, punând-o la pământ. Întinsă pe jos, eleva care a căzut victimă brutalităţii colegelor sale încasează picioare în burtă şi în zona capului, fiind trasă şi de păr. Episodul s-ar fi petrecut într-o pauză, în timpul programului şcolar, scena fiind filmată cu un telefon mobil", arată sursa citată.

Tânăra agresată îşi protejează faţa cu mâinile, în timp ce mai mulţi elevi privesc impasibili scena, fără să sară în ajutorul colegei lor.

Pe înregistrare se poate observa cum un coleg îi sare în apărare, o ajută să se ridice şi o scoate dintre colegele violente, asta nu înainte ca victima să-şi primească o înjurătură de toată isprava de la una dintre bătăuşe, "Crucea mă-tii, tu! Te desfigurez, tu!".

Monitorul de Suceava mai notează că, într-un final, un coleg intervine şi o ajută pe adolescentă să se ridice şi o protejează de furia agresoarelor. Adolescenta bătută a depus plângere la poliţie şi a sesizat conducerea liceului.

De asemenea, directorul şcolii a anunţat că va demara o anchetă internă, iar elevele violente, care sunt cu un an mai mari decât victima lor, vor avea nota scăzută la purtare.

Mama adolescentei din clasa a IX-a a declarat că vrea să îşi transfere fiica la un alt liceu şi că nu va retrage plângerea depusă la poliţie, pentru că vrea ca agresoarele să plătească pentru fapta lor.