Un tânăr de 22 de ani, imigrant, fără acte, a impresionat o lume întreagă după ce s-a căţărat până la etajul 4 al unui bloc pentru a salva un copil atârnat de un balcon, în Franţa. Tânărul, pe numele său Mamoudou Gassama, supranumit "Spiderman", a devenit celebru. Gestul său a atras inclusiv recunoştinţa preşedintelui Emanuel Macron, care l-a primit şi i-a oferit un loc de muncă.

Potrivit Digi24.ro, tânărul, în vârstă de 22 de ani, este migrant din Mali şi locuia ilegal în Paris. Mamoudou Gassama a escaladat etajele inferioare ale unui bloc pentru a salva copilul, sub privirile înmărmurite ale martorilor care au urmărit scena cu sufletul la gură. Într-un final, tânărul l-a ridicat pe copil în siguranţă, în aplauzele celor de jos.

Filmuleţul cu evenimentul a adunat două milioane şi jumătate de vizualizări pe Facebook în doar câteva ore.

Atât familia copilului, cât şi comunitatea l-au felicitat pe tânărul imigrant pentru curajul său. Mai mult, luni, Mamoudou Gassama s-a întâlnit cu preşedintele Franţei, Emannuel Macron, care i-a oferit cetăţenia franceză, dar şi un loc de muncă ca pompier. Tânărul a primit, de asemenea, şi o medalie de curaj de la Macron.

Purtând blugi şi o cămaşă cu mâneca scurtă, Mamoudou Gassama a vorbit luni dimineaţă, timp de câteva minute cu şeful statului în faţa camerelor, după care întâlnirea a continuat în privat.

La invitaţia preşedintelui, tânărul a povestit circumstanţele actului său de curaj. "Bravo", a lansat Emmanuel Macron.

Fratele eroului, Diaby Gassama, a povestit la BFMTV, că Mamodou trăieşte în condiţii greu de imaginat. Acesta a sosit în Franţa în septembrie 2017 şi  "trăieşte într-un cămin şi este o situaţie foarte gravă".