Câteva zeci de tineri orădeni, în mare parte adolescenţi, au luat parte, duminică, la filmările videoclipului pentru imnul Toamnei Orădene. Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor festivalului, tinerii erau de la Ansamblul Bihorul, respectiv de la trupele de dans Future M&Q şi M&Q Kidz.

După cum a anunţat Casa de Cultură a Municipiului zilele trecute, orice orădean putea să apară în videoclip ca figurant, iar doritorii trebuiau să se prezinte duminică, la ora 11, pe Corso, în zona fostei Agenţii CFR.

Numai că la ora şi locul stabilit, nici reprezentanţii CCM, nici cei ai firmei Amazing Vizuals, care fac filmările, nu erau în zonă. În jurul prânzului, echipa a ajuns însă în zona localului Lactobar şi s-a dat startul la filmări.

Astfel, pe ritmurile melodiei Toamnei Orădene, 50 de tineri şi copii orădeni, în frunte cu artista Ana Maria Georgescu, care cântă imnul, s-au plimbat şi au dansat pe Corso, sub privirile altor orădeni care au preferat să stea în spatele camerelor de filmat şi doar să privească. Întreaga acţiune a fost coordonată de şeful CCM, Flavius Bunoiu. Filmările au durat 7 ore şi finalizarea videoclipului va avea loc în cursul acestei săptămâni.

Imnul Toamnei Orădene, cu versuri compuse de aceeaşi Ana Maria Georgescu şi cu muzica făcută de Ali Said, va fi folosit de CCM pentru promovarea festivalului. Totuşi, realizarea videoclipului cu doar două săptămâni înainte de debutul Toamnei Orădene pare un semn de lipsă de organizare, întrucât clipul nu va putea fi difuzat pe canalele media cu suficient timp înainte de festival, astfel încât să-i facă reclamă cu adevărat.