Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea s-a pregătit să întâmpine românii care vin acasă de Paşte deschizând mai multe artere pentru controale şi suplimentând numărul poliţiştilor care le efectuează.

Pentru a fi mereu informaţi despre situaţia de la frontierele ţării, cei care vor să intre sau să iasă din ţară pot consulta, în timp real, timpii de aşteptare din punctele de control prin intermediul aplicaţiei "Trafic Online" pe care o găsesc pe portalul politiadefrontiera.ro.

Spre exemplu, în cazul frontierei Borş, aplicaţia arată că, vineri, la ora 11, timpul de aşteptare este de doar 10 minute. La acest punct de control sunt deschise şase artere pentru autoturisme atât pe sensul de intrare cât şi pe cel de ieşire din ţară. Totodată, sunt deschise şi câte două artere pentru camioane pe sensurile de intrare şi ieşire.

"Până acum nu au existat aglomerări la intrarea ori ieşirea din ţară", a confirmat şi comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Poliţia de Frontieră le recomandă celor care vor tranzita graniţele ţării în această perioadă să verifice online timpii de aşteptare de la punctele de control şi să-l aleagă pe cel mai puţin aglomerat din zona lor.

Pe frontiera româno-ungară se pot folosi punctele:
pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad - Kiszombor
pe raza jud. Arad:  P.T.F. Nădlac – Nagylak, P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya, P.T.F. Vărşand – Gyula
pe raza jud. Bihor:  P.T.F. Salonta - Mehkerek; P.T.F. Borş - Artand; P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany; P.T.F. Săcuieni – Letavertes
pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj; P.T.F. Petea – Csengersima.

Pe de altă parte, ITPF le aminteşte participanţilor la trafic că efectuează verificări sistematice, pentru prevenirea tranzitării frontierei de către persoane, provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe.

"În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare si că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători", arată comunicatul.