Agenţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Bihor a transmis, luni, că sunt în licitaţie lucrările pentru construcţia unor autogări în Beiuş şi în Marghita, termenul limită de depunere a ofertelor fiind de 17 iunie, ora 15.

Potrivit agenţiei din subordinea CJ Bihor, câştigătorii procedurii de selecţie vor avea la dispoziţie două luni pentru finalizarea proiectului tehnic şi 5 luni pentru execuţia lucrărilor.

Pe lângă peroanele şi platformele de transfer călători, noile autogări vor cuprinde şi câte o clădire cu birou de informaţii, săli de aşteptare, grupuri sanitare, parcări şi spaţii comerciale.  

"Finanţarea acestor două obiective de investiţii este asigurată de către Consiliul Judeţean Bihor prin Agenţia de Dezvoltare Durabilă. Valoarea totală a lucrărilor este de 1.872.583,87 lei. Aceste autogări vor fi cele mai moderne centre de transfer din judeţ, prioritatea Consiliului Judeţean Bihor fiind de a asigura condiţii civilizate pentru toţi călătorii", a transmis, prin comunicat, Vitalyos Barna, directorul executiv al ADD Bihor. 

Terenul pus la dispoziţie de Primăria Beiuş pentru construcţia autogării este situat pe strada 1 Decembrie 1918, la ieşirea spre Budureasa. În Marghita, autogara va fi construită în zona centrală, în vecinătatea primăriei.

Agenţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Bihor are printre membrii fondatori Consiliul Judeţean Bihor şi nouă oraşe şi municipii din judeţul Bihor.