Bihorenii care se pregătesc să fie părinți vor putea participa gratuit la o nouă ediţie a programului intitulat Școala Mamei, de unde vor afla informații utile atât în perioada sarcinii, cât și după naștere, de la cadre medicale ale Maternității din Oradea.

Potrivit unei informări transmise de Maternitate, ediția 19 a Școlii Mamei se va desfășura online, cursurile fiind filmate în incinta instituției. Acestea se vor întinde pe o perioadă de patru săptămâni - din 15 martie până în 12 aprilie, în fiecare luni și joi de la ora 17. Fiecare curs va dura aproximativ o oră.

Cei care doresc să participe la cursuri trebuie să completeze formularul de înscriere de pe site-ul scoalamamei-oradea.ro, iar înainte de eveniment, cu minimum 48 de ore, vor primi pe email link-ul către conferința organizată de cei de la Maternitate, pe Zoom.

Datorită fapului că orele se vor desfășura online, nu există o limită de participanți, așadar viitoarele mămici, dar și viitorii tătici sunt invitați să se familiarizeze cu noile îndatoriri.

Școala Mamei are ca scop educarea femeilor gravide cu privire la nevoile noului membru al familiei. Se va pune accentul pe igiena generală, a muncii, igiena alimentației în timpul sarcinii, iar mamele vor fi pregătite din punct de vedere psihic și fizic cu privire la naștere.