Şase absolvenţi ai Facultăţii de Arte Vizuale şi-au prezentat colecţiile de diplomă în cea de-a 11-a ediţie a Galei Diplomelor, care a avut loc vineri seară sub cupola mare a Lotus Center şi a fost prezentată de Beatrice Szuhai şi Camelia Păşcui.

Părinţi, prieteni sau trecători s-au adunat să admire creaţiile tinerilor cu aspiraţii de a deveni designeri vestimentari cunoscuţi, într-un spectacol de modă cu muzică şi lumini.

Prezentate de manechinele agenţiei Amalia Judea Art&Fashion, piesele vestimentare au fost excentrice sau dimpotrivă, "cuminţi". Astfel, colecţia "Parfum floral" a Lidiei Tripon propune ţinute de seară folosindu-se de un element de atracţie: imprimeul floral, puternic colorat, în timp ce "Egoista", colecţia lui Popa Zsolt, prezintă o femeie sobră, dar senzuală şi cu siguranţă elegantă.

O colecţie inedită a fost cea a Suzanei Buna, intitulată "Origami". Inspirată de arta origami, tânăra creatoare a gândit ţinutele într-un stil excentric şi jucăuş. "La guerre interieur" se vrea o colecţie pentru femeile puternice, creatoarea Natalia Mihoc având ca inspiraţie legenda Ioanei D'Arc, iar colecţia "Sad Clown" foloseşte volume mari, bărbăteşti şi portretizează aparenta veselie a clovnilor coloraţi, în antiteză cu starea lor de fapt.

În fine, colecţia "Lolly Pop", a Andreei Torok, este o reabordare a stilului anilor 60. Ţinutele prezintă o adolescentă veselă, extrovertită, îndrăgostită de culori şi libertate.

Coordonatorul de specialitate al tuturor colecţiilor a fost designerul şi asistentul universitar Amalia Judea, care a şi organizat evenimentul. În demersul lor, studenţii au fost ajutaţi şi de lectorii universitari Mihaela Tatulescu şi Hollo Barna.