Programat la baza sportivă "5x5 fotbal", turneul naţional rezervat jucătorilor născuţi în anul 2003, în organizarea clubului orădean Şoimii, a reunit la start 8 echipe, printre care formaţiile CFR Cluj, UTA, FC Bihor sau Kinder Satu Mare.

În prima fază jocurile s-au desfăşurat pe două grupe, din prima grupă făcând parte echipele CFR Cluj, Viitorul Oradea, Kinder Satu Mare şi Şoimii Oradea II. În cealaltă grupă au fost repartizate formaţiile UTA, FC Bihor, Şoimii I şi Viitorul Zalău.

În cele din urmă, echipa cu parcursul cel mai bun a fost formaţia clubului Viitorul Oradea, club condus de arbitrul de liga I Dorin Mudura.

În grupă, elevii antrenorilor Dorin Mudura şi Sorin Toma au obţinut două rezultate de egalitate, ambele încheiate cu scor alb, 0-0, în compania clujenilor de la CFR şi a sătmărenilor de la Kinder, şi o victorie clară, cu scorul de 5-0, în faţa echipei gazdă, Şoimii Oradea.

Clasată pe primul loc în grupă, echipa orădeană Viitorul a disputat, astfel, finala turneului, în compania celeilalte echipe situate pe locul I, din grupa B, Viitorul Zalău.

În ultimul act, tinerii jucători orădeni s-au impus clar cu scorul de 4-1, adjudecându-şi trofeul.
Doi jucători de la echipa orădeană s-au remarcat, în mod deosebit, la acest turneu. Este vorba de portarul Marco Mudura, fiul antrenorului şi preşedintelui clubului, Dorin Mudura, care nu a primit niciun gol, şi atacantul George Cherman, devenit golgheterul competiţiei, cu 4 goluri reuşite.

Pe locul al III-lea s-a clasat echipa din Satu Mare.

Clubul Viitorul Oradea are în prezent două grupe de copii, pe lângă cea cu jucători născuţi în anul 2003, mai având şi echipa cu jucători născuţi în anul 2005, iar de la toamnă va forma şi o grupă a jucătorilor din 2006.

Conform declaraţiilor managerului Dorin Mudura, jucătorii de la Viitorul beneficiază de toate condiţiile de pregătire necesare dezvoltării fotbalistice, "în curând urmând a beneficia şi de o bază proprie, dar şi de autocar".

În perioada 9-14 august câştigătoarea Cupei Şoimii va participa la un turneu internaţional la Braşov, care va reuni la start formaţii din 13 ţări, printre care şi Spania sau Anglia.