Câştigător, în urma alegerilor parlamentare, al unui mandat de senator, fiind ales în Colegiul 4 Oradea cu 56,70% din voturi, PSD-istul Florian Bodog nu se lasă de Facultatea de Medicină şi Farmacie, pe care o conduce din funcţia de decan.

Întrebat de BIHOREANUL dacă va fi şi decan, şi parlamentar, Bodog a spus că da, urmând să conducă facultatea la fel ca până acum, adică delegându-şi atribuţiile celor trei prodecani, Constantin Romanul, Felicia Marc şi Annamaria Pallag. "Îmi voi da demisia doar din funcţia de secretar de stat, în termenul prevăzut de lege", a declarat Bodog, care este secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Conform Legii 161/2003 privind exercitarea demnităţilor publice, funcţia de parlamentar e incompatibilă cu oricare funcţie publică de autoritate, aşa cum este şi cea de secretar de stat. Legea nu interzice însă deputaţilor şi senatorilor să deţină funcţii de conducere în cadrul facultăţilor, iar Legea Educaţiei îi interzice doar rectorului să ocupe concomitent şi o funcţie de demnitate publică.

BIHOREANUL a relatat, în vara acestui an, cum Bodog ţine morţiş să ocupe două job-uri despărţite de 600 de kilometri, fiind şi decan şi secretar de stat. Întrebat cum face faţă concomitent în două funcţii atât de importante, la Minister şi la facultate, Bodog a explicat că şi-a delegat toate atribuţiile prodecanilor, procedură permisă de Carta Universităţii.

Citeşte pe această temă articolul "Şeful 2 in 1: Secretar de stat la Bucureşti şi decan la Oradea, Florian Bodog ţine cu dinţii de ambele joburi"