O furtună puternică a avut loc, sâmbătă după-masă, în zona Aleșd din Bihor, iar acoperișul unui bloc de pe strada Ciocârliei a fost luat de vânt și s-a prăbușit peste o mașină parcată.

Potrivit sergentului major Alina Butaci, din cadrul biroului de presă al ISU Bihor, apelul la numărul unic de urgență 112 s-a făcut la ora 17.05, iar pompierii s-au deplasat de urgență acolo.

După cum se vede în imagini surprinse de martori și publicate de site-ul alesdonline.ro, acoperișul din tablă a căzut între blocuri, cu tot cu structura din lemn, iar un autoturism a fost avariat.

Incidente provocate de vremea rea au fost și în alte localități bihorene, dar fără să se înregistreze pagube. În Aleșd, militarii au intervenit pentru evacuarea apei din mai multe beciuri, iar în Lugașu de Jos vântul a pus la pământ trei stâlpi de telecomunicații.

Și în alte zone ale Bihorului a suflat vânt puternic. Pe drumul dintre Salonta și Arpășel s-au rupt câțiva copaci, iar pompierii bihoreni au fost chemați să intervină și în Marghita, unde vântul a doborât un alt arbore.

Până la ora 19.30, mai multe localități din Bihor, inclusiv Oradea, sunt sub amenințarea unor avertizări de furtună emise de Administrația Națională de Meteorologie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!