Ploaia deasă și vijelia abătute luni după amiază peste Oradea au creat pagube, după cum anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

„În urma vijeliei manifestate în Oradea, pompierii militari au intervenit pe străzile Șirul Canonicilor, Piața Creangă și Iza pentru degajarea copacilor căzuți pe carosabil, pe str. Costache Negruzzi, pentru înlăturarea unui copac căzut pe fire de curent, în Parcul Petofi, unde doi copaci s-au prăbușit pe o pistă de biciclete, respectiv pe strada Nicolae Jiga, pentru înlăturarea a doi arbori doborâți de vântul puternic pe un autoturism și pe carosabil”, a precizat locotenent colonel Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al ISU.

Potrivit acesteia, din fericire nu au existat persoane rănite.

Sursa foto: ISU "Crișana" copac căzut pe o stradă din Oradea
(Sursa foto: ISU "Crișana")

Și în alte localități din județ furtuna a făcut pagube.

La Diosig, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două beciuri, a mai precizat Camelia Roșca.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni după amiază, o avertizare meteorologică imediată de tip cod portocaliu pentru mai multe localități din Bihor.

Meteorologii se așteptau, până la ora 18.10, averse torențiale cu acumulări de peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină.

Au fost vizate localitățile Săcueni, Tileagd, Diosig, Oșorhei, Sălard, Ineu, Roșiori, Tămășeu, Săcădat.

Locuitorii din Ineu au primit și un mesaj RO-ALERT, în care li se recomandă să evite deplasările.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!