Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară Tusvanyos de la Băile Tuşnad că "imperiul Soros" lezează interesele maghiarilor şi pune în pericol nu doar siguranţa naţională a Ungariei, ci chiar a Europei, scrie hotnews.ro.

Orban a spus că există un plan a lui Soros, pentru care se recrutează voluntari, pentru aducerea în Europa a unui milion de emigranţi musulmani. Ca acest lucru să nu se întâmple, "Uniunea Europeană trebuie să-şi recâştige suveranitatea".

"Nu putem stăvili acest proces decât dacă Uniunea Europeană îşi recâştigă suveranitatea, iar fiecare stat membru îşi recapătă capacitatea de apărare a propriilor graniţe. Atunci putem pune capăt fenomenului imigraţionist şi toţi cei care au intrat ilegal să fie relocaţi. Poate că sună foarte strict şi sever, dar eu cred că problema nu poate fi rezolvată altfel", a afirmat premierul Ungariei, potrivit sursei citate.

Viktor Orban a mai spus că în Ungaria există un puternic curent împotriva fenomenului migraţionist, existând temerea că musulmanii nu se vor putea integra. 

Cu acelaşi prilej, prim-ministrul ungar a mai spus că Ungaria va folosi toate mijloacele ca să îşi  exprime solidaritatea cu Polonia și cu polonezii "în faţa inchiziţiei UE".