Premierul Ungariei, Viktor Orbán, va veni în România la finalul acestei săptămâni. El se va întâlni la București cu președintele Klaus Iohannis și cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Potrivit agenției maghiare de presă MTI, care a primit o confirmare oficială din partea biroului de presă al lui Orbán, prim-ministrul maghiar va face această vizită sâmbătă, 17 decembrie, pentru a semna un acord privind reţeaua electrică care va transporta energie electrică din Azerbaidjan în Ungaria, prin Georgia şi România.

La eveniment vor participa și premierul georgian, Irakli Garibashvili, respectiv preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev.

MTI mai scrie că, Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe, a anunţat că Azerbaidjanul va produce cantităţi mari de energie electrică regenerabilă care vor fi transportate printr-o conductă submarină, mai întâi în Georgia, iar apoi în România. 

Premierul Viktor Orbán a fost recent „taxat” de autoritățile române după ce a purtat la un meci de fotbal un fular pe care era imprimată harta Ungariei Mari, ce include o bună parte din Transilvania. Ministerul de Externe al României și-a exprimat oficial dezaprobarea față de acest gest, iar premierul Nicolae Ciucă a spus că „nu trebuie să intrăm în jocul acesta”, ci să „respectăm regulile (...) statului de drept”. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!