Un incendiu violent a cuprins, miercuri seară, un dormitor dintr-o casă cu etaj din satul Viişoara, de lângă Marghita, cel mai probabil din cauza unui cablu electric defect.

Când pompierii au ajuns acolo, în jurul orei 19.35, focul ardea cu flacără deschisă şi degaja cantităţi mari de fum.

Norocul proprietarilor a fost că militarii au reuşit să stingă flăcările rapid, înainte să se extindă la celelalte nouă încăperi ale imobilului. "În urma evenimentului, provocat, cel mai probabil, de un cablu electric defect, au ars corpuri de mobilier din dormitor şi materiale textile", a transmis ISU Crişana. Din fericire, nu au existat persoane rănite.

Pompierii le reamintesc bihorenilor că, atunci când vine vorba de instalaţiile electrice, nu trebuie să improvizeze şi nu trebuie să folosească aparate, cabluri ori prize cu defecţiuni, deoarece se expun pericolului unui incendiu. "Indiferent că este vorba despre reparaţia unui aparat electrocasnic, de prelungirea traseului unui cablu sau de montarea unei siguranţe, improvizaţiile reprezintă un pas sigur către incendiu: orice eroare de prindere sau de izolaţie poate crea un scurtcircuit sau o descărcare de curent. Tot la capitolul improvizaţii se regăsesc şi reparaţiile efectuate de către o persoană neautorizată: fie că este vorba de un prieten priceput ori de un vecin bun la toate, diferenţa de tarif nu justifică pericolul la care vă expuneţi", este sfatul ISU Crişana.

De asemenea, aparatele electrice precum fier de călcat, radiator, reşou, lampă, televizor nu trebuie lăsate nesupravegheate. Dacă sesizaţi miros de plastic topit, deconectaţi aparatul de la sursa de curent. De cele mai multe ori, acest miros este produs de topirea corpului prizei sau a ştecărului. Treptat, arsura se va extinde pe conductorul de alimentare, acesta schimbându-şi culoarea până când se înnegreşte. Următorul punct va fi aparatul electric sau sistemul electric din perete. Incendiul este iminent.