O casă de pe strada Făgetului din Oradea a fost distrusă de foc, joi, aproape în întregime. Pompierii orădeni au fost chemaţi la intervenţie printr-un apel la numărul unic de urgenţă 112 şi au intervenit o oră şi jumătate cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

"La sosirea echipajelor Detaşamentului 1 Pompieri Oradea, incendiul se manifesta cu violenţă atât la parter, cât şi la etajul 1 al locuinţei, existând pericol de propagare la casa situată în imediata apropiere", a precizat, vineri, locotenentul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

De asemenea, un echipaj de prim ajutor calificat a îngrijit proprietara casei, pe care incendiul a surprins-o în interior şi care s-a intoxicat cu fum înainte de a ieşi din locuinţa cuprinsă de flăcări.

Focul a mistuit tot mobilierul locuinţei, polistirenul din interior, întins pe o suprafaţă de 160 de metri pătraţi, uşile de lemn, două aparate electronice, instalaţia electrică, centrala termică pe curent şi documente.

"Cercetările efectuate au indicat drept cauza probabilă a evenimentului un tablou de distribuţie cu defecţiuni sau suprasolicitat", a mai precizat lt. Camelia Roşca.