O echipă de specialişti judiciari din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei a fost trimisă, joi, la Oradea, pentru a participa la ancheta privind omorul şi tentativa de omor petrecute miercuri, de care este suspectat interlopul Adrian Hladii, în continuare dispărut.

"Din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, o echipă de specialişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - Inspectoratul General al Poliţiei Române se deplasează, astăzi, în judeţul Bihor. Activităţile investigative în cauză se derulează sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor", arată un comunicat al IGPR dat publciităţii joi la prânz.

Trimiterea unei echipe de la Bucureşti semnalează faptul că ancheta de la Oradea este una complexă, dar arată şi îngrijorarea cu privire la emoţia provocată în rândul opiniei publice de gravitatea faptelor produse, pe fondul comunicării dezastruoase a anchetatorilor locali.

Parchetul şi Poliţia Bihor au refuzat, miercuri (până după ora 15), să dea minimele informaţii solicitate de presă şi au amânat nepermis de mult (până după ora 17) popularizarea identităţii şi imaginii suspectului, prim-procurorii Gheorghe Vidican şi Maria Cotrău pretextând că acesta nu ar fi fost identificat, deşi numele acestuia se ştia încă din cursul dimineţii. Rămâne de văzut în ce măsură aceste erori au influenţat în rău ancheta.

Suspectul Adrian Hladii este în continuare dispărut, sute de poliţişti şi jandarmi reluând, joi dimineaţă, căutarea lui în zona în care a fost găsită maşina abandonată de Hladii cu tânăra de 24 de ani ucisă în interior.