Vicepreşedintele PDL, Ioan Oltean, susţine că, potrivit premierului Emil Boc, după aplicarea măsurilor de austeritate, va avea loc o remaniere guvernamentală. Declaraţia a fost făcută vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, la Bistriţa. Aceasta ar urma să aibă loc până la finele lunii iunie sau la începutul lunii iulie, a spus Oltean, fără a menţiona la ce miniştri se referă.

"Imediat după ce se adoptă aceste măsuri va avea loc o remaniere guvernamentală. Dar nu acum, nu astăzi, nu mâine, ci după pentru că sunt mulţi miniştri care nu au confirmat. Sunt mulţi. E mai puţin important dacă sunt doi sau trei. Vă spun la modul serios. După adoptarea acestor măsuri premierul va trebui să facă o remaniere guvernamentală, şi o va face", a declarat Oltean. Vicepreşedintele PDL a spus că unul dintre miniştrii de care el, personal, ar fi nemulţumit este cel de la Muncă, Mihai Şeitan.

În urmă cu doar două săptămâni acelaşi Oltean nega orice posibilitate de remaniere a actualului Executiv.

Declaraţiile lui Oltean vin în contextul în care ministrul Elena Udrea a vorbit de mai multe ori în ultima vreme despre demisia Guvernului în cazul în care măsurile de austeritate eşuează.

Premierul Emil Boc va merge luni, la Parlament pentru a-şi asuma răspunderea pe cele două legi de austeritate.